Welcome to my blog

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Μιλάνο : Στο γήπεδο San Siro

Κατ’ αρχάς :  Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μιλάνου στεγάζονται οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της πόλης και μισητοί αντίπαλοι η Ίντερ και η Μίλαν. Έχει χωρητικότητα 80.018 θεατών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης. Τώρα για την ονομασία του γηπέδου υπάρχει μια κόντρα μεταξύ των φιλάθλων  των δυο ομάδων.  Οι μεν της  Ίντερ το αποκαλούν ”Τζουσέπε Μεάτσα” το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους παίχτες που έπαιξαν στην Ίντερ και οι δε της Μίλαν ”San Siro” από την ονομασίας της περιοχής που βρίσκεται το γήπεδο. Πάντως το επίσημο όνομα που χρησιμοποιεί η UEFA για τους ευρωπαϊκούς αγώνες είναι  ”San Siro”.

Το  San Siro : αγαπητοί φίλοι είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε όταν φθάσετε στο Μιλάνο - παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά μακριά από το κέντρο της πόλης , θα πάρετε το μετρό και συγκεκριμένα τη γραμμή Μ5 για να φτάσετε στη περιοχή του Σαν Σίρο. Γίνονται ξεναγήσεις στο γήπεδο που σας δίνουν  την ευκαιρία να καθίσετε σε θέσεις VIP ,  να επισκεφθείτε τα αποδυτήρια των γηπεδούχων ομάδων, τις εξέδρες , την αίθουσα συνεντεύξεων  , τα θεωρεία των δημοσιογράφων και τον αγωνιστικό χώρο . Το San Siro διαθέτει από το  1996 το πρώτο Μουσείο στην Ιταλία που βρίσκεται σε  στάδιο. 

Στο εσωτερικό του γηπέδου :  μια αποκλειστική έκθεση αφηγείται την ιστορία των A.C. Milan και F.C. Internazionale μέσω ενός μεγάλου αριθμού αναμνηστικών όπως κύπελλα , καρφίτσες , φωτογραφίες ,  παπούτσια , εισιτήρια αγώνων  και φανέλες  από μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως ο Βαν Μπάστεν , ο Ρούντ Γκούλιτ , ο Μιλίτο , ο Κακκά  κα , Κάθε χρόνο το  μουσείο το επισκέπτονται  περισσότεροι από 100.000 λάτρεις του ποδοσφαίρου . Για  την ξενάγηση στο  γήπεδο και την είσοδο στο μουσείο πλήρωσα  19€ .

Μετακίνηση :   Διεύθυνση : Piazzale San Siro , θα χρησιμοποιήσετε την γραμμή M5 του metro για να φτάσετε στο στάδιο  San Siro .

 






























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου