Welcome to my blog

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Βιέννη : Αυτοκρατορική και Ρομαντική

Κατ’ αρχάς : Η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Αυστρίας προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα αυτοκρατορικών παραδόσεων , εκπληκτικής  αρχιτεκτονικής , βιεννέζικης γοητείας και ρομαντικών  περίπατων. Το  Αυτοκρατορικό Schloss Schonbrunn είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα , το πολυτελές παλάτι με τους  όμορφα διαμορφωμένους κήπους και τα μνημεία προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Το επιβλητικό  Χόφμπουργκ ήταν η βάση των Αψβούργων για πάνω από έξι αιώνες , ενώ το  υπέροχο μπαρόκ  παλάτι Belvedere  στεγάζει σήμερα την Αυστριακή Πινακοθήκη με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης . Στο κέντρο δεσπόζει ο επιβλητικός  γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου ,  και το παλαιότερο  πάρκο αναψυχής της πόλης το Πράτερ . Η Βιέννη  διαθέτει  πολλά μουσεία και γκαλερί , αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς  φήμης της το οφείλει στους πολλούς διάσημους συνθέτες που έζησαν και εργάστηκαν εδώ, συμπεριλαμβανομένων του Wolfgang Amadeus Mozart, του Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss (πατέρας και γιος), Johannes Brahms και Gustav Mahler .

Το παλάτι Hofburg της πριγκίπισσας Σίσι : Βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και αποτελείτε  από τα  αυτοκρατορικά διαμερίσματα, το μουσείο της Σίσι (εκεί θα μάθετε τα πάντα γύρω απ’ τη “θλιμμένη πριγκίπισσα”) και το θησαυροφυλάκιο . Απ’ τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα εδώ είναι και η Ισπανική Σχολή Ιππασίας, όπου θα παρακολουθήσετε έναν απ’ τους διάσημους “χορούς” των ολόλευκων αλόγων . 

Η Βιέννη αφ’ υψηλού :  Ο Γιγαντιαίος Τροχός με τις καμπίνες φτιάχτηκε το 1897 για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλια του  ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ, ενώ σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Λούνα Παρκ και του δημόσιου πάρκου Πράτερ. Θαυμάστε το τοπίο της πόλης και του πάρκου απ’ τις χαρακτηριστικές κόκκινες καμπίνες του , ενώ οι πιο ρομαντικοί μπορούν να κλείσουν και πριβέ δείπνο ή πρωινό.    

Ο γύρος της Ringstrasse :  Πάνω από 50 χρόνια κράτησε η κατασκευή της Ringstrasse ή του “βιεννέζικου δαχτυλιδιού” όπως είναι γνωστότερο , μιας λεωφόρου 5.3 χλμ. που περιλαμβάνει μερικά από τα ομορφότερα αρχιτεκτονήματα της Βιέννης. Μπορείτε να την γυρίσετε με τα πόδια, το ποδήλατο ή το τραμ για να σταματάτε όποτε θέλετε να φωτογραφίζετε τα αξιοθέατα της διαδρομής . Ανάμεσα στα «κοσμήματα» της πόλης που θα συναντήσετε είναι και η θρυλική όπερα της Βιέννης.

Το σύμβολο της Βιέννης :   Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε να χτίζεται το 11ο αιώνα  και είναι από τα σημεία-σύμβολα της Βιέννης. Η πολύχρωμη οροφή του, την οποία καλύπτει ένα μωσαϊκό από χιλιάδες πλακίδια που απεικονίζουν τον αυτοκρατορικό δικέφαλο αετό, θα σας τραβήξει την προσοχή από μακριά. Πέρα απ’ τους θησαυρούς στο επιβλητικό εσωτερικό του ναού μπορείτε ν’ ανεβείτε τα 343 σκαλιά για να θαυμάσετε την πρωτεύουσα από τον πύργο, ή να κατεβείτε στις ατμοσφαιρικές κατακόμβες του.

Φαγητό :    Τα δυο παραδοσιακά πιάτα της χώρας που θα πρέπει να δοκιμάσετε κατά την παραμονή σας στη Βιέννη , είναι το κλασσικό  βίνερσνίτσελ (Wiener Schnitzel) τηγανητό παναρισμένο μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας που πάντα σερβίρετε με την καθιερωμένη πατατοσαλάτα.  Η δεύτερη επιλογή είναι το τάφελσπιτς (Tafelspitz) ένα βραστό μοσχαρίσιο φιλέτο το οποίο  σερβίρουν σε φέτες  με πατάτες  ή χορταρικά , το παραπάνω πιάτο ήταν το αγαπημένο φαγητό του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ και οι Αυστριακοί δικαίως το θεωρούν ως το εθνικό τους φαγητό Φτάνοντας στο επιδόρπιο θα επιλέξετε  το υπέροχο γλύκισμα Ζάχερτορτε ( ένας ιδανικός συνδυασμός πλούσιας σοκολάτας και μαρμελάδας βερίκοκο με τη μορφή πάστας) Το ζαχαροπλαστείο Sacher πίσω από την Όπερα της Βιέννης, είναι το ιδανικό σημείο για να δοκιμάσουν την  αυθεντική Sacher Torte που παράγεται εδώ από το 1832 και το μυστικό της παρασκευής της κρατιέται ακόμα κρυφό

 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου