Welcome to my blog

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ρόδος : Η Αρχοντική Λίνδος

Η Λίνδος :  απέχει 55 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, και απλώνεται κάτω από το λόφο της αρχαίας Ακρόπολης , στενά πλακόστρωτα  σοκάκια, λευκά σπίτια  με βοτσαλωτές αυλές , βυζαντινά εκκλησάκια ,  συνθέτουν τη γοητευτική εικόνα της Λίνδου. Βέβαια άξιο θαυμασμού είναι τα εντυπωσιακά καπετανόσπιτα που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα , ξεχωρίζουν με τους ψηλούς μαντρότοιχους και τις εισόδους με τα οικόσημα και τις βαριές ξύλινες πόρτες. Η Λίνδος είναι ο κυριότερος αρχαιολογικός χώρος του νησιού  και στη κορυφή του βράχου  δεσπόζει η αρχαία ακρόπολη .

Ακρόπολη της Ρόδου:  Η Λίνδος δικαίως θεωρείται το κόσμημα της Ρόδου και η αρχαία Ακρόπολη δεσπόζει στο δυτικό και ψηλότερο μέρος του οικισμού . Στο χώρο της θα θαυμάσετε το αναστηλωμένο αρχαίο στάδιο του Διαγόρα και λίγο πιο πέρα το μαρμάρινο αρχαίο θέατρο το οποίο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και φιλοξενεί σήμερα πολιτιστικές εκδηλώσεις. Από εδώ  θα απολαύσετε το πιο γραφικό ηλιοβασίλεμα του νησιού . 

Παραλίες :   Η παραλία του Αγίου Παύλου βρίσκεται κάτω από το λόφο της Ακρόπολης και περιβάλλεται γύρω-γύρω από βράχους , οι δύο μικρές παραλίες που σχηματίζονται έχουν αμμώδη παραλία και καταγάλανα νερά . Κάτω από την πλατεία του χωριού υπάρχει η αμμουδερή και ρηχή  παραλία Παλαίστρα ιδανική για οικογένειες και παιδιά .  

Το Πρασονήσι :  βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου και απέχει  40 χλμ από την Λίνδο. Παράξενο δημιούργημα της φύσης, τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι …. χερσόνησος!!! Πως γίνεται αυτό; Συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που τον χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα! Πάντως είτε νησί, είτε χερσόνησος, το Πρασονήσι είναι το σημείο συνάντησης των νέων που αγαπούν την ιστιοσανίδα. Με τους δυο κόλπους που σχηματίζει εκατέρωθεν της λουρίδας άμμου, εξασφαλίζει στον επισκέπτη πάντοτε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα για τους surfers και μια γαλήνια για τους λουόμενους !!!! Υπάρχουν οργανωμένα γουιν σέρφινγκ μαγαζιά, μπορείς να κάνεις μια βόλτα στα κύματα και μετά να απολαύσεις ένα γεύμα στα παραθαλάσσια ταβερνάκια, αλλά και να βρεις κατάλυμα για διανυκτέρευση.

Φαγητό : Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου βρίσκεται στην πανέμορφη Λίνδο με την ιστορία του να ξεπερνά τα ογδόντα χρόνια ζωής. Το εστιατόριο «Μαυρίκος» συνεχίζει την παράδοση του καλού φαγητού που ξεκίνησε ο παππούς και ιδρυτής του την δεκαετία του ’30 και σήμερα υποδέχονται τον επισκέπτη οι απόγονοί του, μέσα σε μια πανέμορφη και ευρύχωρη αυλή με βενετσιάνικες καμάρες, κληματαριές, αναρριχόμενους κισσούς και όμορφα βοτσαλωτά. Το όμορφο περιβάλλον υποβάλλει και υπόσχεται και τις γεύσεις και την εξυπηρέτηση την αναλαμβάνει ο chef Δημήτρης Μαυρίκος και μας οδηγεί σ’ ένα απίθανο γαστρονομικό ταξίδι, πιστός στα μονοπάτια της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκες και αυθεντικές πρώτες ύλες. Τα πιάτα του συνομιλούν με την παράδοση, είναι βασισμένα στις εκλεκτές πρώτες ύλες, ακτινοβολούν φρεσκάδα, βαθιά νοστιμιά, παιχνιδίζουν με τις ξένες παραδόσεις, στηρίζονται σε προσεγμένες εκτελέσεις και καλύπτουν όλη τη γκάμα της θαλασσινής παλέτας. Δοκιμάστε φαρφάλες με σολομό βότκα και χαβιάρι , φιλετάκια ψαριού με σάλτσα γαρίδας και σαφράν, γαριδομακαρονάδα, τηγανητό συμιακό γαριδάκι, φιλέτο ξιφία με σάλτσα κάπαρης, ριζότο με μελάνι σουπιάς . Ο «Μαυρίκος» βραβεύεται κάθε χρόνο με Χρυσό Σκούφο από το περιοδικό «Αθηνόραμα» , βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της Λίνδου , και το τηλέφωνο για τις κρατήσεις είναι 2244031232.

 




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου