Welcome to my blog

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Το ειδυλλιακό Λουγκάνο της Ελβετίας

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ : Στο  Λουγκάνο (το οποίο ανήκει στο ελβετικό καντόνι Ticino) πήγαμε με το τρένο από το Μιλάνο ,  η διαδρομή σε αποζημιώνει , η γραμμή περνά δίπλα από καταπράσινα βουνά και τις βαθυγάλαζες λίμνες . Είναι το τρίτο σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Ελβετίας και ένα συνεδριακό, τραπεζικό και επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και μια πόλη με οργανωμένα πάρκα και λουλούδια, βίλες και ιστορικά κτίρια. Όλα εδώ λειτουργούν με την ακρίβεια ενός ελβετικού ρολογιού , ακρίβεια στα ωράρια ακρίβεια και στα δρομολόγια . Η παλιά πόλη είναι ελκυστική και τα γραφικά δρομάκια της σφύζουν από ζωή ,ο καθεδρικός ναός του Σαν Λορέντζο θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης , ενώ η εκκλησία  της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζολι με νωπογραφίες του Τεσέν, είναι ένα  από τα αξιοθέατα που πρέπει να δει και ο πιο βιαστικός επισκέπτης.  Στον παραλιακό δρόμο περιπάτου βρίσκονται οι Κήποι Belvedere με τις μεθυστικές καμέλιες και μανόλιες, αλλά και υπαίθριες βιβλιοθήκες και  μοντέρνα έργα τέχνης. Αν επιλέξετε να κάνετε  κρουαζιέρα  στη λίμνη του Λουγκάνο θα πρέπει να κατευθυνθείτε  στη προκυμαία της πλατείας della Riforma . 

FOOD :   Η κουζίνα της περιοχής είναι ενδιαφέρουσα  ως ένα σημείο , βέβαια οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς , κυριαρχούν τα  αλλαντικά , τα κίτρινα τυριά τα ποταμίσια ψάρια (!!!) και το  κρέας κυνηγιού . Κάνοντας τη βόλτα σας στο κέντρο της πόλης θα περάσετε μπροστά από την διάσημη αλλαντοποιία των αδελφών   Γκαμπάνι . Το κατάστημα  παράγει εξαιρετικές σπεσιαλιτέ αλλαντικών  από το 1937 , θα δείτε να κρέμονται μπροστά σας  τα μπαστούνια της  mortadella, του σαλαμιού Selezione Gabbani , της pancetta al vino, του ζαμπόν Gran Biscotto, ενώ το σαλάμι Ticino θεωρείται το νοστιμότερο εδώ στο Λουγκάνο . 

 

 




 



































 






                      






                                                    





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου