Welcome to my blog

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΚΟΠΙΑ : Στη λίμνη της Δοϊράνης













Info : H λίμνη της Δοϊράνης αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την FYROM . Στην ελληνική επικράτεια πάνω από την Δοϊράνη  απλώνεται η οροσειρά του Μπέλες που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης . Ο επισκέπτης της Δοϊράνης θα νιώσει την απέραντη γαλήνη του τόπου, απόσταγμα ιστορικής διαδρομής πολλών αιώνων και θα απολαύσει το μαγευτικό δειλινό, με τα νερά της λίμνης να κοκκινίζουν, καθώς ο ήλιος βυθίζεται. Τα πεντακάθαρα νερά της λίμνης, όπου ζουν τα περίφημα γριβάδια, προσφέρονται για ψάρεμα όλο το χρόνο. Περνώντας τα σύνορα  της FYROM ο επισκέπτης  συναντά   τα τρία παραλίμνια χωριά Star Dojran, Nov Dojran και Nikolic και λίγα μέτρα πιο κάτω ξεπροβάλλει το καζίνο HIT προσφιλής προορισμός των Ελλήνων παικτών  κύριος τα  Σαββατοκύριακα.

Tips: Στη  Nov Dojran ( Νέα Δοϊράνη) οι Σκοπιανοί  κατά μήκος της παραλίας έχουν δημιουργήσει  μια σειρά από οργανωμένες πλαζ όπου απολαμβάνουν το μπάνιο τους .Μάλιστα σε μερικές από αυτές έχουν φτιάξει παραπήγματα μέσα στη θάλασσα -ενωμένα με την ακτή με μικρά ξύλινα γεφυράκια- απ' όπου οι επισκέπτες επιδίδονται στην παρατήρηση των  πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη  .

Highlights : Βέβαια υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον  στα μέρη αυτά αφού στο χωριό Star Dojran βρισκόταν το παλιό ελληνικό χωριό της Δοϊράνης πριν χαραχθούν τα σύνορα με τη Γιουγκοσλαβία το 1913. Το χωριό είναι ένας όμορφος οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο. Κοντά σε αυτή την περιοχή τοποθετείται και η αρχαία Δόβηρος, πόλη όπου, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, κατοικούσαν οι αρχαίοι Δόβηρες, κάτοικοι της λίμνης Πρασιάδας, της σημερινής Δοϊράνης δηλαδή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου