Welcome to my blog

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Άμστερνταμ : Κανάλια, ποδήλατα ,τουλίπες , μουσεία , υπαίθρια φεστιβάλ και άφθονη μπύρα !!!!

Κατ΄ αρχάς : Τα κανάλια η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική , οι 1.500 γέφυρες , τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και τα ιστορικά αξιοθέατα του, καθιστούν το Amsterdam μια από τις πιο ρομαντικές και ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε όλες τις γωνιές της πόλης είναι να νοικιάσετε ποδήλατο , άλλωστε το Άμστερνταμ θεωρείται ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ποδηλάτων μια και το ποδηλατοδρομικό δίκτυο της είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης . Δικαίως έχουν αποκαλέσει το  Άμστερνταμ και «Βενετία του Βορρά» μια και διαθέτει κανάλια έκτασης 100χλμ ,90 νησάκια και περίπου 1500 γέφυρες. Τα τρία σημαντικότερα κανάλια της πόλης είναι το Herengracht, το Prinsengracht, και το Keizersgracht, που σχεδιάστηκαν τον 17ο  αιώνα, την χρυσή εποχή της Ολλανδίας. Μάλιστα όλο το σύστημα των καναλιών ανακηρύχθηκε από την Unesco μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι μικρές , flat και άνετες , έτσι μπορείτε να φτάσετε γρήγορα και εύκολα στον προορισμό που έχετε επιλέξει . Δεν θα χρειαστείτε περισσότερες από δυο μέρες για να περιηγηθείτε στα βασικά αξιοθέατα της πόλης , το Μουσείο Βανγκ Γκογκ, το σπίτι του Rembrant ,το Rijksmuseum το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας με έργα μεγάλων καλλιτεχνών του 17ου αιώνα, όπως του Ρέμπραντ και του Βερμέρ , τη πλατεία Dam με το Βασιλικό Παλάτι , το σπίτι της Άννας Φρανκ και να κάνετε την κρουαζιέρα στα κανάλια με το ποταμόπλοιο .  

Συγκινήθηκα  στο  σπίτι της  Άννας Φρανκ : που σήμερα είναι  Μουσείο και  είναι αφιερωμένο στην κοπέλα, που έπεσε θύμα του Ολοκαυτώματος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Η Άννα Φρανκ (Anne Frankhuis)  μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, έζησε για περίπου δυο χρόνια κρυμμένη (από το 1942 έως το 1944) από τους Ναζί σε μυστικά δωμάτια του σπιτιού.  Στην συνέχεια τους κατέδωσαν και η οικογένεια μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου και η Άννα άφησε την τελευταία της πνοή.

Αν  επισκεφθείτε το Άμστερνταμ  άνοιξη : θα γιορτάσετε μαζί με τους Ολλανδούς τα γενέθλια της Βασίλισσας (Queens Day). Δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο εορτασμό, τη μέρα αυτή (30η Απριλίου) η χώρα μετατρέπεται σε μια τεράστια , υπαίθρια αγορά, όπου κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να στήσει το δικό του πάγκο και να πουλήσει ότι θέλει. Οι δρόμοι και οι πλατείες του Άμστερνταμ κατακλύζονται από ευδιάθετους τουρίστες κάθε ηλικίας, με ένα μπουκάλι μπύρας στο χέρι, διασκεδάζοντας στους ξέφρενους ρυθμούς της μουσικής. Μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στο πάρτι και γιατί όχι, να ευχηθείτε από κοντά στη βασίλισσα!!!

Η  arena  του  Άμστερνταμ : είναι ένα στάδιο που αποτελεί την έδρα της ιστορικής ομάδας του Αίαντα (Ajax) του Γιόχαν Κρόιφ και του  Γιόχαν Νέσκενς .Είναι ένα από τα πρώτα στάδια στην Ευρώπη που διαθέτει κινούμενη οροφή, ενώ ακόμα και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα και βρίσκεται στην ανώτερη κατηγορία της UEFA με 5 αστέρια.

 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου