Welcome to my blog

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η άγρια ομορφιά της Ψερίμου

Κατ’ αρχάς : H Ψέριμος ή Κάπαρη βρίσκεται ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω , είναι ένας επίγειος παράδεισος με αιγαιοπελαγίτικα χρώματα , απίθανες παραλίες με κρυστάλλινα νερά , ησυχία παντού αφού δεν υπάρχουν δρόμοι για να κυκλοφορούν αυτοκίνητα, ενώ το νησί βρίθει από αυτοφυή κάππαρη  για την οποία ήταν φημισμένο από την Αρχαιότητα . Θέλεις να επισκεφτείς κάποια παραλία περπατάς με τα πόδια 20 λεπτά και βρίσκεις τον προσωπικό  σου παράδεισο !!!  Βέβαια τα Αυλάκια είναι η μεγαλύτερη και ωραιότερη αμμουδιά του νησιού, με ρηχά και διάφανα νερά. Στη Ψέριμο μπορεί να έρθει κανείς  και με ημερήσια εκδρομή από τα κοντινά νησιά της  Κω και της Καλύμνου .

Η  Χώρα : Τα Αυλάκια είναι η πρωτεύουσα της Ψερίμου και βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού , ο υπέροχος αυτός οικισμός με τα ασβεστωμένα σπίτια και τα πλακόστρωτα σοκάκια απλώνεται γύρω από το φυσικό λιμάνι. Σήμερα οι κάτοικοι του νησιού δεν υπερβαίνουν τους 100 , η πλειονότητα των οποίων ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και την κτηνοτροφία.

Παραλίες : Η κύρια παραλία του νησιού είναι αυτή του οικισμού Αυλάκια . Όλες οι υπόλοιπες είναι προσβάσιμες από μονοπάτια πεζοπορίας . Σε αυτές περιλαμβάνονται η Γλυτρά, η Κορακιά, ο Μαραθώνας , η Ρούσα και τα Τρεβάθια . Όλες οι παραλίες είναι κυρίως αμμώδεις με τυρκουάζ νερά. Ωστόσο, η πιο όμορφη παραλία του νησιού είναι ο κόλπος του Βαθύ . Να ξέρετε οι παραλίες του νησιού δεν είναι οργανωμένες, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα σύνεργα .

Φαγητό : Το μεσημέρι αν διαμαρτυρηθεί το στομάχι σας υπάρχει η ταβέρνα του «Μανώλα» (τηλ. 22430 51540) που προσφέρει ποιοτικό φαγητό . Θα βρείτε στο μενού λαδερά ημέρας ενώ θα γευτείτε το νοστιμότατο κοκκινιστό κατσικάκι Ψερίμου . Κυριαρχούν βέβαια οι θαλασσινές γεύσεις , χταπόδι κοκκινιστό  σκέτο γλύκισμα , καλαμαράκια τηγανητά , χταποδοκεφτέδες μυρωδάτοι , και ότι ψάρι  βγάλει το παραγάδι του καπετάνιου .

 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου