Welcome to my blog

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η λίμνη Τίτιζε στον μαγευτικό Μέλανα Δρυμό

Η λίμνη Titisee:  βρίσκεται στο νότιο Μέλανα Δρυμό (Black Forest) της Γερμανίας ,  περίπου 30 χλμ  ανατολικά του Φράιμπουργκ . Είναι ένας πραγματικός θησαυρός  αυτό το μέρος μια και περιβάλλεται από  όμορφα πυκνά  δάση , κατάφυτες βουνοπλαγιές , πηγές με κρυστάλλινα νερά και φαράγγια άγριας ομορφιάς . Τις  τελευταίες δεκαετίες η λίμνη Τίτιζε μήκους δύο χιλιομέτρων και πλάτους 700 μέτρων έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης. Η  λίμνη σχηματίστηκε από τον παγετώνα Feldberg πριν από περίπου 10.000 χρόνια,  όταν η περιοχή φιλοξενούσε τίγρεις, τεράστια  μαμούθ και άλλα προϊστορικά ζώα.

Must-see :  για κάθε επισκέπτη που φτάνει στη λίμνη  Titisee είναι το κοντινό Feldberg , το ψηλότερο βουνό στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού και ένας πραγματικός παράδεισος πεζοπορίας **** Επιπλέον, αξίζει να επισκεφθείτε το Höllental (κοιλάδα της κόλασης) με τα άγρια  μονοπάτια και τα μυστικιστικά φαράγγια. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας δεν πρέπει να χάσετε να ρίξετε μια ματιά και στους γραφικούς καταρράκτες Bisten.**** Ένα πολύ γοητευτικό μονοπάτι πεζοπορίας οδηγεί κατά μήκος του φαραγγιού Wutachschlucht. Αυτό το φυσικό θέαμα μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος ενός ποταμού προσφέρει συναρπαστικά τοπία**** 

Δράσεις στη λίμνη : Στη προκυμαία της αλπικής λίμνης μπορείτε να πάρετε το μπάνιο σας , να κάνετε ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο ποδήλατο, ή μια βόλτα με το καραβάκι . Το χειμώνα, οι λάτρεις του κρύου καιρού απολαμβάνουν πατινάζ στον πάγο, έλκηθρο και σκι αντοχής. Γύρω από τη λίμνη θα βρείτε πολλά καφέ για να απολαύσετε κάποιο σνακ και οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη διάσημη πάστα της περιοχής την Black Forest .

Το γλυκό της περιοχής : Ονομάζεται στα γερμανικά  Schwarzwald erkirschtorte   που σημαίνει τούρτα κεράσι του Μέλανα Δρυμού  και τη δοκιμάσαμε στη καρδιά του απίθανου αυτού δάσους   στη λίμνη Τίτιζε  μια  ώρα περίπου με το αυτοκίνητο από τη πόλη του Φράιμπουργκ . Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς πήρε η τούρτα το όνομα της  , η επικρατέστερη όμως αναφέρει  πως η Μπλάκ φόρεστ  φτιάχτηκε  για πρώτη φορά στη περιοχή του  Μέλανα Δρυμού  που βρίσκεται στη περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης  τον  16ο αιώνα  και η οποία φημίζεται για τα υπέροχα βύσσινα της . Η τούρτα  Black  Forest  αποτελείται από σοκολάτα , κρέμα , βύσσινα και άφθονη σαντιγί , η γερμανική εκδοχή της περιέχει σαφώς λιγότερη ζάχαρη από την ελληνική , και εδώ θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά της Γερμανίας .














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου