Welcome to my blog

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Το Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών «Μοντσερράτ» έξω από τη Βαρκελώνη (Santa Maria de Montserrat)

Info : Το επιβλητικό και ιστορικό αυτό Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών βρίσκεται στο όρος Μοντσερράτ, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Βαρκελώνης. Το μοναστήρι Μονσεράτ δεν αποτελεί μονάχα θησαυρό θρησκευτικής σημασίας αλλά και η φυσική ομορφιά που περιβάλλει το μοναστήρι η οποία είναι απαράμμιλη.

History : Η λέξη “Μονσεράτ” κυριολεκτικά σημαίνει “ακανόνιστο βουνό” στα καταλανικά. Σε αυτό το βουνό και σε υψόμετρο 1024 μέτρων ορθώθηκε τον 11ο αιώνα το πρώτο μοναστήρι. Οι εγκαταστάσεις διευρύνθηκαν και η φήμη του γιγαντώθηκε κυρίως κατά τον μεσαίωνα. Στα σπλάχνα του, στην Βασιλική του Μοναστηριού, κρύβεται η Παρθένος του Μονσεράτ, η Santa Maria de Montserrat , η Μαύρη Μαντόνα, η la Moreneta. Όποιο όνομα και να χρησιμοποιήσεις για το άγαλμα, της καθήμενης Παναγίας με τον Ιησού στα γόνατά της, θα νοιώσεις δέος και ευλάβεια. Η Παρθένος του Μονσεράτ είναι κέντρο προσκυνήματος, από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη, αλλά και του παγκόσμιου καθολικισμού, που προσελκύει πλήθος πιστών που προστρέχουν στην θαυματουργή Παναγία.

Highlights : Το μοναστήρι στεγάζει τον εκδοτικό οίκο 'de l'Abadia de Montserrat', που είναι ένα από τα παλαιότερα πιεστήρια στον κόσμο (το πρώτο βιβλίο εκδόθηκε το 1499) και στη βασιλική στοά βρίσκεται ένα μουσείο που στεγάζει έργα διάσημων καλλιτεχνών, όπως του Ελ Γκρέκο, του Νταλί, του Πικάσο και άλλων. Τέλος, η χορωδία του Μοντσερράτ είναι μια από τις παλιότερες στην Ευρώπη.

Μετάβαση :  Για να έρθετε στο Μονσεράτ παίρνετε το τρένο R5 από τη Βαρκελώνη  που πηγαίνει στη Manresa από τον σταθμό Espanya. Ο σταθμός είναι τεράστιος και για να μην χαθείτε ακολουθείστε τη σήμανση που θα σας οδηγήσει στη σωστή πλατφόρμα. Εισιτήρια θα  βγάλετε ακριβώς έξω από την πλατφόρμα του R5 Από εδώ θα αγοράσετε και το εισιτήριο για το Μοναστήρι. Η ανάβαση στο Μοναστήρι γίνετε με δύο τρόπους , ή εναέρια με το τελεφερίκ (Aeri de Montserrat) ή επίγεια, με τον οδοντωτό (Funicular Cremallera). Η διαδρομή με το εναέριο τελεφερίκ, διαρκεί 5 λεπτά και έχει υπέροχη θέα. Ερχόμενος με το τρένο από τη Βαρκελώνη, θα κατέβεις στη στάση Aeri de Montserrat από την οποία θα πάρεις το τελεφερίκ. Εάν θέλεις να πάρεις τον οδοντωτό, τότε θα κατέβεις μια στάση αργότερα, στην Monistrol de Montserrat. Ο οδοντωτός κάνει 15 λεπτά να ανέβει στο μοναστήρι και βεβαίως δεν δίνει την ίδια θέα με το εναέριο, αν και το τελευταίο βαγόνι, έχει πολύ καλές εικόνες

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου