Welcome to my blog

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

48 ώρες στην Αίγινα

Info : Βρίσκεται στη καρδιά του Αργοσαρωνικού , απέχει  μόλις 16 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές . Η κομψή και ρομαντική πόλη της Αίγινας είχε ένδοξο παρελθόν, καθώς υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους το 1829 και ευημερούσε λόγω της καλλιέργειας του φιστικιού από τα μέσα του 18ου αιώνα . Προσφέρει όλες τις μορφές τουρισμού στον επισκέπτη, από πολιτιστικό και αρχαιολογικό μέχρι θρησκευτικό, θαλάσσιο τουρισμό και βέβαια γαστρονομικό με τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης .

Αξιοθέατα :  Το σπουδαιότερο αξιοθέατο στο νησί είναι  ο  Ναός της Αφαίας. Η μοναδική τοποθεσία του στην κορυφή του βουνού προσφέρει μοναδική θέα στον Σαρωνικό κόλπο  Η Αίγινα είναι επίσης γνωστή για τα πολλά της μοναστήρια. Εάν ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε κάποιο από αυτά, τα περισσότερα είναι προσβάσιμα. Πιο γνωστά είναι το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και το γυναικείο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσολεόντισσας Θα επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Κολόνας, όπου υπάρχουν ευρήματα από τους πρώτους κατοίκους της Αίγινας. Τέλος ο Πύργος του Μαρκέλλου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα μαρτυρεί το Ενετικό παρελθόν του νησιού

Ο  Άγιος της Αίγινας :  Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται στο δρόμο για την Αγία Μαρίνα και απέχει 6 χλμ. από την πόλη της Αίγινας , είναι γυναικεία Μονή και σε αυτό ζουν 14 μοναχές . Το Μοναστήρι κτίστηκε στις αρχές του 19ουαιώνα από τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο. Ο Νεκτάριος έζησε στο Μοναστήρι και πέθανε το 1920 ενώ το 1961 ανακηρύχθηκε Άγιος. Η μνήμη του γιορτάζεται στις 9 Νοεμβρίου, οπότε συγκεντρώνονται στο Μοναστήρι χιλιάδες πιστών, προερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Στο εσωτερικό του θα δείτε αμέτρητα  τάματα και αφιερώματα που προέρχονται από μεγάλο αριθμό προσκυνητών.

Στο ψαροχώρι :   Η Πέρδικα είναι ένα γραφικό ψαροχώρι (απέχει 9 χιλιόμετρα από την χώρα) και είναι χτισμένη γύρω από το φυσικό κι απάνεμο λιμάνι της στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Τ’ όνομα της οφείλεται στις πολυάριθμες πέρδικες του δάσους που υπήρχαν πριν την ανοικοδόμηση της περιοχής. Από την Πέρδικα και σε απόσταση 10 μόλις λεπτών μ’ ένα μικρό πλοιάριο μπορεί κανείς να επισκεφθεί το αντικρινό ακατοίκητο νησάκι της Μονής, ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι.

Παραλίες :   Πολλές οι παραλίες του νησιού  οργανωμένες ή ελεύθερες , η πιο γνωστή και πολυσύχναστη είναι αυτή της Αγίας Μαρίνας. Στο βόρειο τμήμα της Αίγινας θα βρείτε τη παραλία των Λουτρών Σουβάλας και της Βάγιας ενώ στο νότο τον Μαραθώνα και τη Πέρδικα.

Το brand name  της  Αίγινας :  Ποιος δεν γνωρίζει τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης , μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο .Τα φιστίκια είναι ξηροί καρποί πολύ ωφέλιμοι για τον ανθρώπινο οργανισμό επειδή έχουν πάρα πολλές χρήσιμες θρεπτικές ουσίες. Τα φιστίκια κάνουν καλό στην καρδιά μας, καθώς περιέχουν έναν ιδανικό συνδυασμό συστατικών που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και αποτρέπουν τη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης. Τα συστατικά αυτά είναι οι φυτικές στερόλες, η βιταμίνη Β6, οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά.

Το τυρί  της  ορεινής  Αίγινας : Αν βρεθείτε στη όμορφη Πέρδικα αξίζει ο κόπος να επισκεφτείτε το χωριό Σφεντούρι και να συναντήσετε τους τυροκόμους Γιάννη Χερουβείμ και  Ευαγγελία Τζίτζη που διατηρούν τη φάρμα και το τυροκομείο «Ορεινή Αίγινα». Από το αιγοπρόβειο γάλα που παράγουν φτιάχνουν μια νοστιμότατη πικάντικη γραβιέρα , ένα χαλούμι , ανθότυρο με φιστίκι, στραγγιστό γιαούρτι με σοκολάτα ,αλλά και ρυζόγαλο με φιστίκι . Αν θέλετε να τους γνωρίσετε και να προμηθευτείτε απευθείας από τη Στάνη τα ολόφρεσκα προϊόντα τους μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6944540424 και να κλείσετε ένα ραντεβού.

  




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου