Welcome to my blog

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Φράιμπουργκ (Freiburg) : Μια πόλη με πλούσια ιστορία και ηλιόλουστη διάθεση!!!

Info: Το Φράιμπουργκ είναι μια από τις πιο όμορφες παλιές πόλεις της Γερμανίας με πλούσια ιστορία και πολιτισμό , με πολλά όμορφα café και ελκυστικές μπυραρίες που προσφέρουν φρέσκια μπύρα και νοστιμότατα πιάτα  από την κουζίνα της Βάδης-Βυρτεμβέργης . Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει ο καθεδρικός ναός της πόλης  γοτθικού ρυθμού με το κεντρικό του πύργο να φτάνει σε ύψος τα 116 μέτρα. Ιδιαίτερη εντύπωση στον επισκέπτη  προκαλεί το Ιστορικό Πολυκατάστημα από το 1532 με τη σκουροκόκκινη πρόσοψη και τους δυο  έγχρωμους  γωνιακούς πυργίσκους , όπως και το "Σπίτι στην Όμορφη Γωνία" από το 1761 που πλέον λειτουργεί ως Μουσείο Ιστορίας της πόλης .

Οι πλατείες της πόλης :  Η πλατεία Augustinerplatz στο ιστορικό κέντρο , περιβάλλεται από το αλλοτινό μοναστήρι των Αυγουστίνων και τα υπολείμματα του τείχους της πόλης και αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης των κατοίκων του Φράιμπουργκ **** Ακολουθεί η πλατεία του δημαρχείου, με το ιστορικό και το νέο δημαρχείο, τη γοτθική εκκλησία Martinskirche και το σιντριβάνι **** Δύο άλλες πλατείες με ειδυλλιακό χαρακτήρα είναι η Oberlinden και η Unterlinden, και οι δύο με μια φλαμουριά στο κέντρο τους. Αυτές οι υπέροχες πλατείες σχηματίζουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για δεκάδες μεγάλες και μικρές γιορτές και φεστιβάλ, τα οποία πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στο ιστορικό κέντρο του Φράιμπουργκ.

Εκδρομή : Ανατολικά του Φράιμπουργκ βρίσκεται ο διάσημος  Μέλανας Δρυμός και η λίμνη Τίτιζε , απέχουν μόνο 30 χλμ και θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή σ’ αυτήν την υπέροχη εξοχή οδικώς ή με το τρένο . Τα μέρη αυτά προσφέρουν ασύλληπτη ομορφιά στον επισκέπτη ,γύρω-γύρω όμορφα πυκνά  δάση , κατάφυτες βουνοπλαγιές , πηγές με κρυστάλλινα νερά και φαράγγια άγριας ομορφιάς , ενώ στο κέντρο ξεχωρίζει η λίμνη Τίτιζε μήκους δύο χιλιομέτρων και πλάτους 700 μέτρων . Η  λίμνη σχηματίστηκε από τον παγετώνα Feldberg πριν από περίπου 10.000 χρόνια,  όταν η περιοχή φιλοξενούσε τίγρεις, τεράστια  μαμούθ και άλλα προϊστορικά όντα .

Φαγητό: To « Grosser Meyerhof » είναι ένα πραγματικά καλό γερμανικό  Old fashion εστιατόριο και βρίσκεται στο κέντρο του Freiburg που διοικητικά ανήκει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης . Το « Grosser Meyerhof » πάντα αποτελούσε το αγαπημένο εστιατόριο της αστικής τάξης του Φράιμπουργκ και ήταν ένα παλιό πανδοχείο του 18ου αιώνα όπου στο υπόγειο του ο ιδιόκτητης του ο Wilhelm Meyer  έφτιαξε την προσωπική του ζυθοποιία . Μέσα στο ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον του όπου κυριαρχεί το ξύλο και τα ρουστίκ έπιπλα , απολαύσαμε εξαιρετικά πιάτα της νότιο-δυτικής Γερμανίας ενώ ήπιαμε εξαιρετικές μπύρες από μικροζυθοποιίες της περιοχής . 

Street  food : Δοκιμάστε το Fleischkase (Φλάισκεσε) είναι ένας υπέροχος γερμανικός μεζές που αποτελείται από παστό βοδινό, χοιρινό, μπέικον και  κρεμμύδια. Ο τρόπος παρασκευής του είναι λίγο ιδιαίτερος και αξίζει  να σας τον  αναφέρω . Όλα τα παραπάνω υλικά αφού πρώτα  τα  αλέσουν , στη συνέχεια τα ζυμώνουν σαν  μια φόρμα ψωμιού και  τέλος το ψήνουν  ή το βράζουν . Το κόβουν  σε  αρκετά  χονδρή φέτα  και το  σερβίρουν σε μπρέτχεν  (είδος γερμανικού ψωμιού)  με συνοδεία καυτερής μουστάρδας . Το παραπάνω μεζέ  δοκιμάσαμε στο κρεατάδικο του κ Muller .


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου