Welcome to my blog

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Στην εξοχή της Αυστρίας με τις σμαραγδένιες λίμνες !!!

Κάθε χρόνο :  όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την απίστευτη ομορφιά της Αυστριακής φύσης . Ενώ οι άλπεις είναι το κύριο αξιοθέατο στην Αυστρία, το καλοκαίρι βρίσκονται στο προσκήνιο οι εκθαμβωτικές σμαραγδένιες λίμνες της χώρας που αποτελούν το τέλειο καταφύγιο για τους λάτρεις της υπαίθρου. Στην Αυστρία, όποια  διαδρομή και αν διαλέξει κανείς θα “χορτάσει” με εικόνες γραφικές, από μικρά χωριά, κρεμασμένα στις πλαγιές των δασωμένων βουνών της ή από τις ατελείωτες πεδιάδες διάσπαρτες με λίμνες και ποτάμια που την κάνουν να μοιάζει παραμυθένια . Η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετική, με ορατότητα έως και 10 μέτρα βάθος, και προσελκύει κατά εκατοντάδες όχι μόνο τους κολυμβητές αλλά και τους καταδύτες. Κολύμβηση, εκδρομές με σκάφος, θαλάσσια σπορ ή απλά μια πεζοπορία κατά μήκος των ακτών είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατα των Αυστριακών λιμνών . Οι παρατηρητές πουλιών θα βρουν σε κάθε λίμνη σπάνια είδη πουλιών , ενώ οι λάτρεις του οίνου θα μπορούν να δοκιμάσουν κρασιά από τοπικές  ποικιλίες . Οι 7  ομορφότερες λίμνες της Αυστρίας που θα αναζωογονήσουν  το σώμα και το μυαλό σας , είναι η λίμνη Achensee  στη περιοχή του Τιρόλο, η λίμνη Attersee , η Neusiedl κοντά στη Βιέννη , η Weissensee με τα σμαραγδένια νερά,  η Wolfgangsee στη περιοχή της Άνω Αυστρίας , η λίμνη Zell κοντά στο Σάλτσμπουργκ , και στο δάσος του Mayerling λίγο έξω από τη Βιέννη θα επισκεφθείτε τη μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη της Ευρώπης.

Το Hallstatt :  ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα χωριά της Αυστρίας έχει ίσως την πιο δημοφιλή λίμνη της χώρας , μια και η περιοχή αυτή ανήκει στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco . Τα ξύλινα σπιτάκια του 16ου αιώνα καθρεφτίζονται στα λαμπερά και ήρεμα νερά της λίμνης Hallstatt, που το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 125 μέτρα, είναι ιδανική για κολύμπι, καταδύσεις και βαρκάδα. Τα καγιάκ και τα κανό είναι δημοφιλή εδώ, αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν και ημερήσια κρουαζιέρα με το φέρυ . 

Στο μουσείο Swarovski : Αν επισκεφθείτε τη λίμνη Achensee  στη περιοχή του Τιρόλο, πρέπει να κατευθυνθείτε μετά στη πόλη  Wattens όπου  βρίσκεται η έδρα  της εταιρείας  Swarovski, που παράγει τα γνωστά  σε όλους  μας κρύσταλλα. Εκεί θα δείτε το Μουσείο κρυστάλλων , ενώ θα αγοράσετε και ένα πολύ όμορφο σουβενίρ  για να θυμάστε την επίσκεψη σας στο μέρος αυτό . Ο Daniel  Swarovski μαζί με το γαμπρό του Franz Weis  ίδρυσαν την εταιρία το 1895.  Του πήρε χρόνια μέχρι να  βρουν τη «συνταγή» για το άψογο κρύσταλλο και τα καταφέραν μόλις το 1913. Βέβαια εκείνο που μας εντυπωσίασε  στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της εταιρείας ήταν το  εντυπωσιακό πράσινο  σιντριβάνι με μορφή ανθρώπου σήμα-κατατεθέν του ομίλου  Swarovski .Σχεδιαστής αυτού του πρωτότυπου έργου είναι  ο Γιαπωνέζος  Isamu Noguchi  που διαμόρφωσε  ένα τεράστιο πρόσωπο πάνω στον καταπράσινο λόφο, τα χαρακτηριστικά του οποίου διακρίνονται με αρκετά κρύσταλλα Swarovski, ενώ στα μάτια του τοποθετήθηκαν ειδικές πέτρες που λαμπυρίζουν τη νύχτα.

Φαγητό :  Τα οικογενειακά ξενοδοχεία που βρίσκονται κατά μήκος των λιμνών θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία παραδοσιακού φαγητού .Θα δοκιμάσετε υπέροχα xl αυστριακά σνίτσελ, νοστιμότατο τάφελσπιτς (Tafelspitz) βραστό μοσχαρίσιο φιλέτο το όποιο  σερβίρουν  σε φέτες  με πατάτες  ή χορταρικά , τοπικές συνταγές λουκάνικων και το αγαπημένο γκούλας .

 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου