Welcome to my blog

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μια υπέροχη μέρα στο μεσαιωνικό Colmar της Γαλλίας

Γεύσεις : Το Κολμάρ (συνορεύει με την Ελβετία και τη Γερμανία) είναι η πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας και ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός στην καρδιά της αμπελουργικής περιοχής της Αλσατίας. Οι αμπελώνες απλώνονται σε ένα εξαιρετικά αντίθετο έδαφος, από πεδιάδες έως βουνοπλαγιές . Γευστικά το Colmar, θα σας γοητεύσει με τις τοπικές λιχουδιές του , όπως το λάχανο τουρσί με αλλαντικά , την  τάρτα φλαμπέ ,το περίφημο γερμανικό κέικ kugelhopf , και το χαρακτηριστικό τυρί της περιοχής το Munster με την κρεμώδη υφή και έντονη γεύση .

Φαγητό : Περπατώντας  στη  καρδιά του  μεσαιωνικού Colmar τράβηξε αμέσως τη προσοχή μου ένα πανέμορφο εστιατόριο «Les Tanneurs»  με την απίθανη αισθητική  της πρόσοψης  του . Θα δείτε να κρέμονται  παλιά  pint , πέταλα και παραδοσιακά αντικείμενα που απεικονίζουν την ιστορία και τις παραδόσεις της Αλσατίας  . Μπαίνοντας στο εσωτερικό κυριαρχεί η θαλπωρή του ξύλου , οι κουρτίνες είναι καρό χαρακτηριστικό των σπιτιών της Αλσατίας  , ενώ στα περβάζια των παραθύρων θαυμάζεις διάφορα χρηστικά αντικείμενα  της περιοχής από περασμένες δεκαετίες. Το  « Les Tanneurs »  προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι στη  εύφορη γη της Αλσατίας  , μεγάλες και δροσερές  σαλάτες , κοκκινιστό ζαμπόν (!!!!) ,πίτες με τυριά της περιοχής , κρέας φλαμπέ ,λάχανο τουρσί , είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε εδώ. Το εστιατόριο δεν είναι «παγίδα»  για τους τουρίστες οι τιμές είναι αρκετά καλές , δεν θα ξεπεράσετε τα 20 ευρώ το άτομο μαζί με μπύρα  εν μέσω τουριστικής περιόδου . Θα ήθελα να κάνω και ειδική μνεία για την υποδοχή των πελατών , οι σερβιτόρες και ο ιδιόκτητης σας υποδέχονται  στη πόρτα με πολλά χαμογέλα και ιδιαίτερη ευγένεια , τα καλωσορίσματα και τα ευχαριστώ πέφτουν βροχή !!!! Σ' ευχαριστούμε πολύ  Σαπέλ  θα ξανάρθουμε να είσαι σίγουρος .

Μετάβαση : Πήραμε το τρένο από το Freiburg της Γερμανίας και φτάσαμε στο Colmar της Γαλλίας ύστερα από δυο ώρες. Τα πρωινά δρομολόγια είναι και τα πιο φτηνά , από τις 6 μέχρι τις 9 το πρωί η απλή διαδρομή κοστίζει από 25-28 ευρώ και όσο προχωράει η ώρα ακριβαίνουν οι τιμές  φτάνοντας τα 30-45 ευρώ.  

 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου