Welcome to my blog

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Παρίσι : Μια ολόκληρη μέρα στον ονειρικό παιχνιδόκοσμο της Disneyland (Part II)

Κατ’ αρχάς : Το Πάρκο ψυχαγωγίας της Ντίσνεϊ (Disneyland Paris) βρίσκεται στο Marne-la-Vallée ένα προάστιο του Παρισιού, περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της πόλης με το τρένο και πολύ πιο κοντά στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle. Ολόκληρο το θέρετρο αποτελείται από 7 επίσημα ξενοδοχεία με θέμα τη Disney, πολλά συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, την περιοχή ψυχαγωγίας και αγορών Disney Village, και τα δύο πάρκα Parc Disneyland και το Walt Disney Studios . Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Ντίσνευλαντ είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο , επ ουδενί  λόγο το καλοκαίρι γιατί θα συναντήσετε πολυκοσμία και ατελείωτες ουρές στα παιχνίδια που θα επιλέξετε .

Τα παιχνίδια : Αφού πρώτα «πολέμησα» μέσα μου το vertigo που με ταλανίζει , ακολούθησα τον γιό μου στα παιχνίδια που ήθελε να πάρει μέρος . Μιλάμε για μεγάλες ανατροπές και ανατριχίλες αγαπητοί μου…….πήρα μια  ανάσα και «έπεσα» στα βαθιά !!! Εκτοξεύτηκα μαζί του στο  Space Mountain , ούρλιαξα στο roller coaster , τεντώθηκα στο τρενάκι του ορυχείου Big Thunder Mountain που έτρεχε επάνω στις ράγες δαιμονιωδώς , έζησα τρελά γκάζια στο Crush’s Coaster , βαδίσαμε στις περιπετειώδεις διαδρομές του «Ιντιάνα Τζόουνς στο ναό του Κινδύνου» , ηρέμησα μερικώς στο τρενάκι των Aerosmith «Rock ’n’ Roller» και στο τέλος απόλαυσα την κρουαζιέρα μου με το ποταμόπλοιο “Molly Brown” . 

Το εισιτήριο στην Disneyland : Το κόστος του εισιτηρίου για μια ημέρα ξεκινά από 51 ευρώ και διαρκεί 10 ώρες, ενώ το εισιτήριο των πολλαπλών επισκέψεων κυμαίνεται στα 150 ευρώ και εξαρτάται από τον αριθμό των ημερών που επιθυμείτε. 

Μετάβαση : Το TGV(το γρήγορο γαλλικό τρένο)  είναι η καλύτερη επιλογή από τα μέσα μαζικής μεταφοράς , σας αφήνει ακριβώς έξω από τις πύλες της Disneyland Paris. Η διαδικασία είναι πολύ απλή , κατευθυνθείτε προς τον τερματικό σταθμό 2 και αγοράστε το εισιτήριο για το TGV σ΄ ένα από τα περίπτερα του αεροδρόμιου Σαρλ ντε Γκωλ με προορισμό το «Marne La Vallee Ches» (η διαδρομή διαρκεί 10 λεπτά). Το τρένο είναι γρήγορο και κοστίζει περισσότερο από τα υπόλοιπα , η απλή διαδρομή κοστίζει 17,50 € και τα παιδιά κάτω των 3 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Υπάρχει και η επιλογή του  τρένου Eurostar, το οποίο σας αφήνει κι αυτό ακριβώς έξω από τις πύλες της Disneyland Paris .

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου