Welcome to my blog

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Στη ιστορική λουτρόπολη του Κάρλοβι Βάρι

Κατ ‘ αρχάς : Το Karlovy Vary  είναι η ιστορική λουτρόπολη της Τσεχίας , βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, και μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε αυτόν τον γοητευτικό προορισμό κάνοντας μια ημερήσια εκδρομή από την Πράγα , το ταξίδι διαρκεί περίπου δυο ώρες. Το όνομα της πόλης σημαίνει “Τα λουτρά του Καρόλου”, καθώς πήρε το όνομα της από τον βασιλιά της Βοημίας Κάρολο Δ’, που ίδρυσε την πόλη το 1370. Σύμφωνα με το μύθο, ο βασιλιάς έχτισε την πόλη αμέσως μόλις ανακάλυψε τυχαία τις θερμές πηγές της περιοχής . Βέβαια η φήμη αυτής της γοητευτικής πόλης έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας , αφού το Karlovy Vary κατατάσσεται δικαίως ανάμεσα στις καλύτερες λουτροπόλεις της Ευρώπης. Διάσημοι Ευρωπαίοι συγγραφείς, συνθέτες και βασιλείς απόλαυσαν κατά καιρούς τις ιαματικές πήγες του Karlovy Vary  όπως ο Johann Wolfgang Goethe, ο Frederick Chopin, ο Καρλ Μαρξ , ο Ιβαν Τουργκένιεφ ,ο Μέγας Πέτρος και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ιαματικά νερά : Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο Κάρλοβι Βάρι είναι για να πιούν το θεραπευτικό ιαματικό  νερό . Υπάρχουν πολλές πηγές στην καρδιά της πόλης, το νερό είναι δωρεάν και το  μόνο που χρειάζεστε είναι να αγοράσετε μια κούπα . Το νερό είναι ζεστό, δεν συνιστάται να το αποθηκεύσετε σε πλαστικό μπουκάλι γιατί το θερμαινόμενο πλαστικό απελευθερώνει τοξικές ουσίες και είναι επιβλαβείς για την υγεία σας. Θα πρέπει λοιπόν να το πιείτε επί τόπου εκεί όπως αναβλύζει από την πηγή .

Αξίζει να δείτε :  Το Μουσείο του Jan Becher του ανθρώπου που δημιούργησε το διάσημο αλκοολούχο ποτό της περιοχής την Μπετσέροβσκα (Becherovka) , να μάθετε την ιστορία του και να το δοκιμάσετε . Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 09:00 έως τις 18:00 ,η είσοδος είναι 120 CZK (5 $), συμπεριλαμβανομένης της γευσιγνωσίας ****  Αν αναρωτιέστε τι θα πρέπει να δείτε άλλο στο Κάρλοβι Βάρι, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε να πάτε στο Diana Lookout Tower!!! Για να φτάσετε εκεί, πρέπει να πάρετε ένα τελεφερίκ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Grandhotel Pupp. Η είσοδος είναι 80 CZK (3,30 $) αμφίδρομη. Ο πύργος βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Η θέα από το Diana Lookout Tower είναι εντυπωσιακή! Δίπλα του υπάρχουν δύο εστιατόρια, όπου μπορείτε να γευματίσετε ή να πιείτε μια μπύρα ****

Να δοκιμάσετε :  τις διάσημες τσέχικες μπύρες γιατί οι Τσέχοι ήταν αυτοί που πρώτοι παρασκεύασαν μπύρα στην Ευρώπη. Δικαίως η Τσέχικη μπύρα θεωρείτε η καλύτερη , μια και ζυμώνετε από επιλεγμένους  λυκίσκους που ευδοκιμούν στην περιοχή της Βοημίας . Κι εδώ το διαμάντι της περιοχής είναι η Pilsen Urquell (η ξανθιά μπύρα στο πράσινο μπουκάλι) που διεκδικεί τον τίτλο της πρώτης ξανθιάς μπίρας στον κόσμο . Ζυμώθηκε εδώ στο γραφικό  Pilsen την πρωτεύουσα της δυτικής Βοημίας στις αρχές του 18ου αιώνα .


Αγοράζετε αυτά τα κομψά ποτηράκια και πίνετε από τις πηγές το ιαματικό νερό που αναβλύζει

 

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου