Welcome to my blog

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Truman Capote : «Η Βενετία είναι σαν να καταβροχθίζεις ένα ολόκληρο κουτί με σοκολατάκια γεμισμένα με λικέρ»

Κατ’ αρχάς : Η ιστορική και ρομαντική πόλη της Βενετίας  χτίστηκε επάνω σε μικρά νησιά της Αδριατικής θάλασσας . Ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα και απλώθηκε σε 118 νησιά , ενώ αποτέλεσε μια από τις πιο ισχυρές ναυτικές δυνάμεις του 10ου αιώνα. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα , ενώ φαίνεται να επιπλέει στα νερά της λιμνοθάλασσας !!!  Εδώ ακόμη και το μικρότερο κτίριο περιέχει έργα μερικών από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου, όπως Giorgione, Titian, Tintoretto, Veronese κα. Η Βενετία είναι ασύλληπτα όμορφη , διασκεδαστική και γεμάτη από υπέροχα μνημεία ασύγκριτης ομορφιάς από τα χρόνια της Χρυσής Εποχής της Βενετικής Δημοκρατίας , τι να πρωτοθυμηθώ…….. San Marco, Palazzo Ducale , San Zanipolo, Scuola di San Marco, Frari and Scuola di San Rocco, San Giorgio Maggiore !!!

Νησιά Μουράνο και Μπουράνο : Μην παραλείψετε να πραγματοποιήσετε μία εκδρομή στα παραπάνω ενδιαφέροντα νησάκια. Το Μουράνο έχει πολλά εργαστήρια που δουλεύουν το φυσητό γυαλί. Κεντρικά σημεία του νησιού είναι διακοσμημένα από φυσητό γυαλί. Το Μπουράνο είναι γνωστό για τα  ξεχωριστά χρωματιστά σπίτια του.

Ορθόδοξη εκκλησία Αγίου Γεωργίου :  Και όμως, μέσα στα στενά της Βενετίας, θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα όταν βρεθείτε μπροστά στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία .

Βόλτα  με  γόνδολα : Όσο τουριστικό κι αν ακούγεται, μια βόλτα με γόνδολα είναι μια αξέχαστη ρομαντική εμπειρία και ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη μεγαλειώδη αρχιτεκτονική της πόλης και τα υδάτινα μονοπάτια της . Εντάξει θα βάλετε το χέρι σας βαθιά στη τσέπη , οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα µε τη διάρκεια, την ώρα και τον αριθμό ατόμων (υπολογίστε από €80 μέχρι €100).

Ποια  εποχή να πάτε : Το  καλοκαίρι στη Βενετία  είναι ζεστό και υγρό , έτσι λοιπόν θα πρέπει να αποφύγετε το χρονικό διάστημα από Ιουνίου έως και Αύγουστο. Η άνοιξη (Απρίλιος , Μάϊος ) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος ,Οκτώβριος) είναι οι ιδανικές εποχές για να βρεθείτε εδώ ,  θα αποφύγετε τον χειμώνα γιατί είναι παγωμένος και κινδυνεύετε από τις πλημμύρες που είναι πλέον συχνές .

 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου