Welcome to my blog

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Μια υπέροχη μέρα στο μεσαιωνικό Colmar της Γαλλίας

Κατ΄ αρχάς :  Η Κολμάρ (συνορεύει με την Ελβετία και τη Γερμανία) είναι η πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας και ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός με απίστευτη ομορφιά . Η Κολμάρ ήταν η τελευταία πόλη που απελευθερώθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και  μαζί με την Αλσατία ήταν διαφιλονικούμενη περιοχή ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία . Μπορεί η πόλη να ανήκει πλέον στη Γαλλία αλλά η γερμανική επιρροή είναι εμφανής στα περισσότερα κτίρια της παλιάς πόλης, τα οποία είναι καλά διατηρημένα και βαμμένα σε έντονα χρώματα. Χωρίς αμφιβολία το ταξίδι με το πλοιάριο στο κανάλι (στη «Μικρή Βενετία») είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κολμάρ. Το σύντομο αλλά όμορφο ταξίδι με πλοίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε την πόλη μέσα από το υγρό στοιχείο της . Μια άλλη δραστηριότητα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι τουρίστες  (αφού η Κολμάρ είναι επίπεδη) , είναι να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να περιπλανηθείτε στη διαδρομή του κρασιού , να χαρείτε την πανέμορφη εξοχή και να θαυμάσετε τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Αλσατίας .

Φαγητό : Περπατώντας  στη  καρδιά του  μεσαιωνικού Colmar τράβηξε αμέσως τη προσοχή μου ένα ξεχωριστό εστιατόριο το «Les Tanneurs»  με την απίθανη αισθητική της πρόσοψης του . Θα δείτε να κρέμονται  παλιά  pint , πέταλα και παραδοσιακά αντικείμενα που απεικονίζουν την ιστορία και τις παραδόσεις της Αλσατίας  . Μπαίνοντας στο εσωτερικό κυριαρχεί η θαλπωρή του ξύλου , οι κουρτίνες είναι καρό χαρακτηριστικό των σπιτιών της Αλσατίας  , ενώ στα περβάζια των παραθύρων θαυμάζεις διάφορα χρηστικά αντικείμενα  της περιοχής από περασμένες δεκαετίες. Το  « Les Tanneurs » προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι στη  εύφορη γη της Αλσατίας , μεγάλες και δροσερές  σαλάτες , πίτες με τυριά της περιοχής , κλασσικό μοσχαράκι μπουργκινιόν , ξινό λάχανο με λουκάνικα και κοκκινιστό ζαμπόν , είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε εδώ. Το εστιατόριο δεν είναι «παγίδα»  για τους τουρίστες οι τιμές είναι αρκετά καλές , δεν θα ξεπεράσετε τα 20 ευρώ το άτομο μαζί με μπύρα  εν μέσω τουριστικής περιόδου . Θα ήθελα να κάνω και ειδική μνεία για την υποδοχή των πελατών , οι σερβιτόρες και ο ιδιόκτητης σας υποδέχονται στη πόρτα με πολλά χαμογέλα και ιδιαίτερη ευγένεια , τα καλωσορίσματα και τα ευχαριστώ πέφτουν βροχή !!!! Σ' ευχαριστούμε πολύ  Σαπέλ  θα ξανάρθουμε να είσαι σίγουρος .

Μετάβαση : Πήραμε το τρένο από το Freiburg της Γερμανίας και φτάσαμε στο Colmar της Γαλλίας ύστερα από δυο ώρες. Τα πρωινά δρομολόγια είναι και τα πιο φτηνά , από τις 6 μέχρι τις 9 το πρωί η απλή διαδρομή κοστίζει από 25-28 ευρώ και όσο προχωράει η ώρα ακριβαίνουν οι τιμές  φτάνοντας τα 30-45 ευρώ. 

 









 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου