Welcome to my blog

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Βρυξέλλες : Στη βελγική πρωτεύουσα θα αγαπήσετε τη κουλτούρα της ,τις μοντέρνες γειτονιές της ,τις πραλίνες ,τις βάφλες και τα μύδια φρικασέ !!!

Κατ’ αρχάς : Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη βελγική πρωτεύουσα ως κόμβο Ευρωπαίων διπλωματών και  επαγγελματιών , τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι , οι Βρυξέλλες εκτός από μια κομψή πρωτεύουσα της Ευρώπης , έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μητρόπολης αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μικρή ήσυχη πόλη που διαθέτει εξαιρετικά μοντέρνες γειτονιές που έρχονται σε αντίθεση με τα διάσημα κτίρια του Art Deco . Τι κοινό έχουν το Ταζ Μαχάλ, οι Πυραμίδες της Γκίζας, με την Grand-Place και άλλες εξαιρετικές τοποθεσίες στις Βρυξέλλες ; Είναι όλα στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO !!!

Πρέπει να γνωρίζετε: πως οι  Βρυξέλλες πέρα από  πρωτεύουσα του Βελγίου είναι και η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να δείτε: Το Atomium ένα ξεχωριστό αξιοθέατο που νομίζεις ότι μπαίνεις μέσα σε διαστημόπλοιο , και το διάσημο Manneken Pis ή ("Little man Pee" στα ολλανδικά) ένα άγαλμα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δείχνει ένα παιδάκι να κατουράει σε κοινή θέα !!!

Πρέπει να κάνετε: Να δοκιμάστε ένα από τα κλασικά και δημοφιλή πιάτα της βελγικής κουζίνας, μύδια με πατάτες (moules-frites). Από τις βελγικές ακτές μέχρι τους δρόμους των Βρυξελλών , οι περισσότεροι γνωρίζουν τα μεγάλα αχνιστά δοχεία με τα μύδια μέσα σε λευκή σάλτσα κρασιού. Όσο για την τηγανητή πατάτα οι Βέλγοι είναι ειδήμονες στο μαγείρεμα της , ξεχωρίζει από όλες τις απόψεις , είναι τραγανή γλυκοφάγωτη και ευωδιαστή .

Η Βελγική Βάφλα : Το Βέλγιο είναι ο παράδεισος της βάφλας και της σοκολάτας , πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την βάφλα Βρυξελλών που είναι πιο παχύτερες και πιο τραγανές ,  μπορείτε να της βρείτε σε όλα τα μαγαζιά της πρωτεύουσας και σε πλανόδιους πωλητές .  Βέβαια το πιο διάσημο μέρος για να γευτείτε την πιο μεγάλη ποικιλία από βάφλες είναι το Manneken Pis που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και κοντά στο εργοστάσιο της Βάφλας (Waffle Factory).






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου