Welcome to my blog

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Χίος - Αγιάσματα : Η ιαματική πηγή βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα

Info :  Η ιαματική πηγή Αγιασμάτων της Χίου βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ο οικισμός στο βορειότερο μέρος του νησιού , ονομάστηκαν έτσι λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους, οι κάτοικοι της περιοχής τα πολύ παλιά χρόνια τα θεωρούσαν «θαυματουργά» και πίστευαν ότι ήταν «αγιάσματα». Τα λουτρά στα Αγιάσματα λειτουργούν σε ένα άνετο χώρο και προσφέρουν ανάπαυση, χαλάρωση και ευχάριστη διαμονή. Οι εγκαταστάσεις είναι καινούργιες κτίσθηκαν την δεκαετία του ’90 και περιλαμβάνουν το υδροθεραπευτήριο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Με θερμοκρασία 57ο C το νερό είναι άοσμο και ενδείκνυται για εκφυλιστικές αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, οσφυαλγίες , μετατραυματικές δυσμορφίες και αγκυλώσεις, τενοντίτιδες, χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις και  αγγειοπάθειες .

Πως θα  έρθετε : Ξεκινάτε από τη χώρα της Χίου και παίρνετε τον δρόμο για τη Βολισσό. Η διαδρομή περιλαμβάνει άνοδο του φιδωτού δρόμου του όρους Αίπος , κατά την οποία απολαμβάνετε την καταπληκτική θέα της πόλης της Χίου και των στενών της Μικράς Ασίας .Η σήμανση είναι επαρκής καθ’ όλη τη διαδρομή , όταν φτάσετε στη Βολισσό τα Αγιάσματα απέχουν  από εδώ 25 χιλιόμετρα. Συνολικά τα ιαματικά λουτρά βρίσκονται σε απόσταση  55 χιλιόμετρων  από τη πρωτεύουσα του νησιού .

Tips :  Ανοιχτά: από 1 Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου , λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 - 19.00 . Το θερμό ιαματικό λουτρό πρέπει να γίνεται με άδειο στομάχι (περίπου 3 ώρες μετά το φαγητό).  Τηλ: 22740 21979 , e-mail: info@thermae-agiasmata.gr

 






























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου