Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

ΚΩΣ : Το νησί του ΙπποκράτηInfo : Αγαπημένος προορισμός για εκατομμύρια   Ευρωπαίους τουρίστες εδώ και  τρεις δεκαετίες, τόπος γέννησης της Νύμφης Ευρώπης, που έδωσε το όνομά της σε μια ολόκληρη ήπειρο και του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, νησί με δαντελένιες αμμουδιές και παραλίες που λατρεύουν οι surfers και οι ιστιοπλόοι, με ένα από τα πιο καλά διατηρημένα κάστρα της Ελλάδας και με έντονη νυχτερινή ζωή, η Κως μοιάζει να συγκεντρώνει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα νησί για τις διακοπές του .

 Αξιοθέατα : Η ιστορία της Κω - όπως και των περισσοτέρων περιοχών της Ελλάδας - είναι πλούσια και μέχρι σήμερα κάποια μνημεία μαρτυρούν τον αρχαίο πολιτισμό της. Από την εποχή του Ιπποκράτη (460 πΧ) του μεγαλύτερου ευεργέτη της ιατρικής, ως και τις μέρες μας έχουν διασωθεί σημαντικά ευρήματα που αξίζει να μάθετε την ιστορία τους.
Το φημισμένο Ασκληπιείο, θεωρείται ένα από τα μακροβιότερα μνημεία της Κω. Κατά την αρχαιότητα ήταν ιερά θεραπευτήρια και το συγκεκριμένο χρονολογείται από τον
4ο αιώνα π.Χ. Εκεί βρίσκονται τα Προπύλαια, ο ναός του Ασκληπιού, ο Βωμός του Ασκληπιού, κάποια ευρήματα από το ναό του Απόλλωνος καθώς και κάποια ίχνη Ελληνιστικής Στοάς. Επισκεφθείτε τον περίφημο Πλάτανο του Ιπποκράτη, την Αγορά, το ιερό του Ηρακλή και πολλά ακόμη αξιόλογα ευρήματα που αναδύονται από τα βάθη των αιώνων. Μια ρομαντική εναλλακτική λύση είναι να επισκεφθείτε το κάστρο των Ιπποτών που χρονολογείτε από τον 14ο αιώνα π.Χ. Στην Αντιμάχεια βρίσκεται ένα αρκετά καλοδιατηρημένο κάστρο και στο Πυλί διατηρούνται υπολείμματα από Βυζαντινό Κάστρο. Σας συνιστούμε επίσης να επισκεφτείτε  την  Κάζα Ρομάνα αναστηλωμένο ρωμαϊκό αρχοντικό με θαυμάσια μωσαϊκά, ενώ από την Οθωμανική εποχή του νησιού σώζεται μέχρι σήμερα το Μουσουλμανικό Τέμενος της Λόζιας που κτίστηκε από το Γαζή Πασά το 1786. Βρίσκεται δίπλα στον πλάτανο του Ιπποκράτη , και αποτελείται από ένα  ευρύχωρο νάρθηκα και το κυρίως τζαμί.


 Παραλίες : Η πιο δημοφιλής παραλία της Κω είναι η παραλία Paradise , μια μεγάλη, όμορφη αμμώδης παραλία, η οποία προσφέρει πολλά  θαλάσσια σπορ .Στα δυτικά του νησιού και 38 χιλιόμετρα από τη Κω θα συναντήσετε  την παραλία του Αγίου Στεφάνου. Για αυτούς που αναζητούν την απομόνωση  ενδείκνυται η  βραχώδης παραλία της Ελιάς .Τέλος η παραλία  του Κέφαλου  ( 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χώρας ) προτιμάται  από τους   λάτρεις της ιστοσανίδας. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου