Welcome to my blog

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αιδηψός : Η ιστορικη λουτρόπολη της Ελλάδας


Info : H  μεγαλύτερη  και πιο  διάσημη λουτρόπολη  της Ελλάδας με παράδοση αιώνων στα πόδια σας !!!!  Η πανέμορφη μικρή πολιτεία βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια   και οι ιαματικές της πηγές, οι θερμότερες στην Ευρώπη, αναφέρονται ήδη από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα. Ρωμαίοι και  βυζαντινοί αυτοκράτορες  και στρατηγοί έμειναν εδώ για θεραπεία, προικίζοντας με θέατρα και ξενώνες την πόλη. Αιώνες αργότερα, οι ιαματικές πηγές της προσέλκυαν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Winston Churchill Greta Garbo , η  Maria Callas  και άλλοι. Από το 1900  και μέχρι το 1960 η Αιδηψός προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο,  στη συνέχεια  όμως θα γνωρίσει  μια περίοδο παρακμής με τα περισσότερα κτίρια  της λουτρόπολης  να έχουν ερημώσει και να έχουν παραδοθεί στη ….λήθη του χρόνου.Τα τελευταία χρόνια όμως άρχισε και πάλι  η Αιδηψός  να καταλαμβάνει τη θέση που της αξίζει  στο χάρτη του Ιαματικού τουρισμού . 

ΠΩΣ ΠΑΜΕ: Στη βόρεια Eύβοια, εκτός από τις υπέροχες παραλίες και τα χωριά που θα δείτε, θα εκτιμήσετε και το ταξίδι. Aν επιλέξετε τον μακρύ δρόμο, δηλαδή μέσω Xαλκίδας, θα ταξιδέψετε περίπου δυόμισι ώρες από την Αθήνα και θα διανύσετε περίπου 140 χλμ. H διαδρομή, που στο μεγαλύτερο μέρος της περνάει μέσα από δάσος, είναι ιδιαίτερα όμορφη. Δεν θα χρειαστείτε, λοιπόν, και πολύ περισσότερα, πέρα από καλή παρέα στο αυτοκίνητο και αγαπημένη μουσική για τις ώρες της διαδρομής. Στην Αιδηψό, όμως, μπορείτε να πάτε και με F/B μέσω Aρκίτσας. Σε αυτήν την περίπτωση, η οδική διαδρομή είναι ελάχιστα μικρότερη -περίπου 114 χλμ. από την Aθήνα- ενώ το F/B θα σας περάσει απέναντι σε 40 λεπτά, περίπου.

ΔΙΑΜΟΝΗ : Θα βρείτε  αρκετά  spa hotels και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα  για την διαμονή σας στην Αιδηψό . Τα καλύτερα ξενοδοχεία όμως βρίσκονται μπροστά στη παραλία και προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την αίσθηση οικογενειακής ατμόσφαιρας.

ΦΑΓΗΤΟ :  Για φαγητό θα σας πρότεινα  να επισκεφτείτε την πανέμορφη παραλία του Αγίου Νικόλαου  και να γευματίσετε δίπλα στη θάλασσα ,  μια καλή επιλογή είναι η οικογενειακή ταβέρνα του «Μπαλαλά» ( σπεσιαλιτέ του είναι η  καραβιδομακαρονάδα   με χειροποίητα  μακαρόνια) και μια δεύτερη η ταβέρνα του  «Μαραβέλη» που ψήνει μαστορικά τη σουπιά το καλαμάρι και τον γόνο στο τηγάνι .  




 





 





                
 


           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου