Welcome to my blog

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κως : Οι δαντελωτές παραλίες της !!!!

Η Κως διαθέτει αρκετές όμορφες παραλίες, οι περισσότερες με άμμο, με καθαρά νερά. Οι πιο ήσυχες παραλίες είναι αυτές που βρίσκονται στο βορειο-δυτικό μέρος της Κω, οπότε προτιμήστε τις αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία. Μόνο έχετε υπόψιν σας ότι όλες οι βόρειες παραλίες είναι εκτεθειμένες στους ανέμους. Οι κυριότερες παραλίες στην Κω είναι οι εξής:  

Paradise : Όπως προδίδει και το όνομά της, πρόκειται για μια υπέροχη αμμουδιά μήκους σχεδόν 6 χιλιομέτρων. Προσελκύει πολλούς λουόμενους χάρη στην εύκολη πρόσβαση, την όμορφη χρυσαφένια άμμο της και τα ρηχά νερά της. Τα νερά είναι ελαφρώς πιο ζεστά εδώ χάρη σε υποβρύχιους ηφαιστειακούς αγωγούς. Το πράσινο περιβάλλον με τους φοίνικες προσθέτει ακόμα περισσότερο στην γοητεία της παραλία του παραδείσου. Γύρω από την παραλία θα βρείτε πολλές καντίνες και ταβέρνες με θαλασσινά, καθώς και πλήθος από θαλάσσια σπορ.

Άγιος Στέφανος: Μια καλά οργανωμένη παραλία με άμμο στα δυτικά της Κω. Εδώ η θάλασσα είναι ρηχή οπότε τα παιδιά μπορούν να χαρούν το μπάνιο τους με ασφάλεια. Στο ένα άκρο της παραλίας κοντά στα βράχια θα δείτε τα ερείπια από πρώιμους χριστιανικούς ναούς, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε.

Κέφαλος :  Αυτή η αμμουδερή παραλία βρίσκεται στην δυτική Κω και βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο. Προσελκύει πολύ κόσμο καθώς είναι ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα της Κω. Από την παραλία είναι ορατό σε μικρή απόσταση το μικροσκοπικό νησάκι Καστρί που μοιάζει με οχυρό.

Λάμπη:  Μια αμμώδης παραλία με ωραία λευκή άμμο στα νότια της Κω μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου. Προσελκύει πολύ κόσμο χάρη στην εύκολη πρόσβαση και στις παροχές της. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, παρά το ότι δεν προσφέρει προστασία από τους βοριάδες, χάρη στα ρηχά νερά της.

Ψαλίδι: Μια ρομαντική παραλία με άμμο και βότσαλο κοντά στην πόλη της Κω. Η οργανωμένη παραλία προσφέρει παροχές όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Θερμές : Το όνομα αυτής της παραλίας οφείλεται στις θερμές πηγές με τα ιαματικά νερά που βρίσκονται εκεί. Η πηγές αυτές σχηματίζουν μια μικρή λίμνη ακριβώς δίπλα από την θάλασσα, τόσο κοντά που τα κύματα φέρνουν το κρύο θαλασσινό νερό στο ζεστό ιαματικό νερό της λίμνης, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. Η παραλία είναι εντυπωσιακή με τα μαύρα βότσαλά της και είναι περιτριγυρισμένη από βράχια, δημιουργώντας ένα σπάνιο θέαμα.

Τιγκάκι: Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με αρκετές παροχές και θαλάσσια αθλήματα. Είναι από τις πιο δημοφιλής παραλίες στην Κω χάρη στην λεπτή λευκή άμμο της και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Ως αποτέλεσμα συνήθως έχει πάρα πολύ κόσμο, παρά το μικρό της μέγεθος. Είναι κατάλληλη και για οικογένειες με παιδιά επειδή το νερό βαθαίνει αργά.

Μαρμάρι: Είναι μια παραλία με όμορφη λευκή άμμο που απλώνεται σε μεγάλη απόσταση. Επειδή βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Κω έχει συνήθως κυματάκι, κάτι που φροντίζουν να εκμεταλλεύονται οι λάτρεις της ιστιοσανίδας.

Μαστιχάρι: Μια μεγάλη παραλία στην βορειοδυτική Κω με ωραία αμμουδιά. Την προτιμούν οι οικογένειες με μικρά παιδιά χάρη στα ρηχά νερά της.

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου