Welcome to my blog

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

96 ώρες στην Στοκχόλμη

INFO: Ιδανικά χωροθετημένη επάνω σε 14 ειδυλλιακά νησιά και περικυκλωμένη από τις 24.000 πέρλες του αρχιπελάγους, η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι μια πόλη με ιδανικές αναλογίες: εν τρίτο νερό, εν τρίτον πράσινο και εν τρίτον αστικός ιστός. Η πιο ανθρώπινη πρωτεύουσα του πλανήτη με τους 750.000 κατοίκους και τα 75 παγκόσμιου φήμης μουσεία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους νεανικούς προορισμούς της Ευρώπης. Καθαρή, ασφαλής, ζωηρή, γοητευτικό συνονθύλευμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και hi-tech design ,σκανδιναβικών παραδόσεων και πολυπολιτισμικών επιρροών – το 15% του πληθυσμού είναι μετανάστες- , η έδρα του σουηδικού στέμματος, διοργανώτρια των Ολυμπιακών αγώνων του 1912 , η γενέτειρα του Αυγούστου Στρίνμπεργκ , του Ίνκγμαρ Μπέρκμαν , των ABBA , και η οικοδέσποινα των βραβείων Νόμπελ ,είναι η χαρά του πεζοπόρου . Υδάτινα κανάλια, κομψές λεωφόροι, πλατειές, γέφυρες, πλακόστρωτα, λίμνες, και πάρκα συνθέτουν το πιο κοσμοπολίτικο και κεφάτο παραθαλάσσιο σκηνικό της Βόρειας Ευρώπης.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ : Ένα ή περισσότερα από τα 70 μουσεία της Σουηδικής πρωτεύσας, μεταξύ των οποίων τα καλύτερα είναι το Μουσείο Μεταξιού, το Μουσείο Νόμπελ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Εθνική Πινακοθήκη, το Ταχυδρομικό Μουσείο, το Μουσείο Μουσικής , και το πρώτο Εθνικό Μητροπολιτικό πάρκο στον κόσμο. 
 
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ: έναν περίπατο στα μεσαιωνικά σοκάκια της παλιάς πόλης (Gamla Stan) ή να θαυμάσετε τα παραθαλάσσια αξιοθέατα από τη κουπαστή ενός τουριστικού πλοιαρίου. 

 
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΤΕ : στον ύψους 155 μέτρων πύργο της τηλεόρασης Kaknas για να αγναντεύσετε το υπέροχο αρχιπέλαγος και να θαυμάσετε των Στοκχόλμη από ψηλά. 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ : με το υπόγειο σιδηρόδρομο όπου από τους 100 σταθμούς οι 90 είναι διακοσμημένοι με έργα σημαντικών καλλιτεχνών 




ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ: Μια 24ωρη «STOCKHOLM CARD» που σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε 75 μουσεία και αξιοθέατα ,ελεύθερη μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δωρεάν πάρκινγκ. Η τιμή της είναι 260 κορώνες περίπου 28,70 ευρω. 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου