Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ : ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ
INFO : Το Τορόντο είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και η πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο ,είναι χτισμένη δε στην βόρεια όχθη της ομώνυμης λίμνης. Παρ’ ότι το Τορόντο είναι μία από τις πόλεις του κόσμου με τη μεγαλύτερη πολιτιστική ποικιλία, οι δρόμοι του είναι εντυπωσιακά καθαροί, τα τραμ φθάνουν πάντα στην ώρα τους και οι κάτοικοι διακρίνονται για την ευγένειά τους. Μην υποθέσετε, όμως, ότι οι κάτοικοι της πόλης είναι πληκτικοί, καθώς εκεί θα βρείτε κάθε μορφή πολιτιστικής έκφρασης , γαστρονομικές γιορτές και φεστιβάλ , και ατελείωτο shopping therapy (with out limits!!!!!!) .

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: Στη πόλη του Τορόντο είδαμε εντυπωσιακά αξιοθέατα, από αυτά ξεχωρίσαμε τα πιο σημαντικά που είναι , ο πύργος CN (CN Tower), μία κατασκευή από σκυρόδεμα και χάλυβα που υψώνεται σαν βέλος 553 (!!!!) μέτρων από το έδαφος. Στην κορυφή του πύργου υπάρχει παρατηρητήριο και εστιατόριο. Δυτικά από τον πύργο CN βρίσκεται το γήπεδο Ρότζερς (Rogers Centre, γνωστό παλαιότερα ως SkyDome), που είναι η έδρα της ομάδας μπέιζμπολ Toronto Blue Jays και της ομάδας καναδικού (αμερικανικού) ποδοσφαίρου Toronto Argonauts. Άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία του Τορόντο είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός (Union Station), το υπερσύγχρονο δημαρχείο της πόλης, και ο καθεδρικός καθολικός ναός του Αγίου Μιχαήλ (St-Michal's Cathedral).

Είναι must  : Είναι όντως η  πιο ζωντανή και κοσμοπολίτικη  γειτονιά  του Τορόντο,  ο λόγος για την  Greektown στο Danforth που προσφέρει  όλες τις εποχές του χρόνου ,  καλό φαγητό, οικονομικές αγορές, και ποιοτική διασκέδαση. Στη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980,  υπήρξε η μεγαλύτερη Greektown  σε όλη τη  Βόρεια Αμερική .

 
HIGHLIGHTS : Οι καταρράκτες του Νιαγάρα( που απέχουν περίπου μιάμιση ώρα από το Τορόντο) το θαύμα της φύσεως που προστατεύεται από τις δύο χώρες ΗΠΑ και Καναδά, προκειμένου να διατηρηθεί και για τις επόμενες γενιές αναλλοίωτο. Χιλιάδες χρόνια πριν δημιουργήθηκαν από τους παγετώνες όπως και οι μικρές και μεγάλες λίμνες μεταξύ των δυο χωρών . Τουρίστες αλλά και οι νεόνυμφοι που έρχονται από όλη την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο για τον μήνα του μέλιτος στη "Honey moon City", μαγεύονται από αυτό το μοναδικό και μαγικό θέαμα, τον ήχο αλλά και από τις λεπτές σταγόνες του νερού που σε λούζουν όταν φυσάει ο άνεμος και που σχεδόν κάθε ημέρα φιλοξενούν το ουράνιο τόξο. Εδώ γυρίστηκε και η θρυλική ταινία του Τζων Χιούστον «Νιαγάρας» με την αξέχαστη Μαίριλυν Μονρόε.

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΓΕΥΣΗ : Δοκιμάσαμε το «χρυσαφένιο» υγρό του Καναδά το φημισμένο κρασί icewine, που παράγεται από σταφύλια της περιοχής του Νιαγάρα τα οποία, αν και ωριμάζουν τον Οκτώβριο, παραμένουν σκεπασμένα με ειδικά δίχτυα στα αμπέλια, ώσπου η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 24 ώρες. Μοναδική η γεύση του αλλά τσουχτερή η τιμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου