Welcome to my blog

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ελσίνκι : Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Φινλανδίας

Ελσίνκι, η σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Φινλανδίας  είναι περιτριγυρισμένη από ένα αρχιπέλαγος εκατοντάδων καταπράσινων  μικροσκοπικών νησιών . Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε  την έχουν ονομάσει “χώρα των χιλίων λιμνών”!!! Αποτελεί αναμφισβήτητα έναν  ιδανικό προορισμό διακοπών για τους λάτρεις των τεχνών αλλά και γι’ αυτούς που αγαπούν τη απίστευτη φύση της με τα  πυκνά  δάση και τις καταγάλανες λίμνες . Το Ελσίνκι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ιστορικών αξιοθέατων, όπως εξειδικευμένα μουσεία , γκαλερί τέχνης , εκκλησιαστικά μνημεία και εθνικά πάρκα . Ένα από τα πιο δημοφιλή ιστορικά αξιοθέατα της Φινλανδικής πρωτεύουσας είναι το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το νησί φρούριο Suomelinna , το οποίο έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στη ναυτική ιστορία και άμυνα υπό σουηδική, ρωσική και φινλανδική κυριαρχία. Ο χώρος περιλαμβάνει τα τείχη, μικρά μουσεία, εστιατόρια και καφέ και προσφέρει όμορφη θέα προς την πόλη αλλά και τη θάλασσα.

 

Η πλατεία Senate : με τον επιβλητικό λευκό καθεδρικό ναό, καθώς και τα εντυπωσιακά κτίρια που την περιβάλουν (το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, η εθνική βιβλιοθήκη και το κτίριο της κυβέρνησης), είναι ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο.


    Η Πλατεία Market  είναι η μεγαλύτερη αγορά της πόλης. Εκεί θα βρείτε πάγκους με παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα αντικείμενα και σουβενίρ. 

 

Η Εκκλησία Temppeliaukio  είναι σκαλισμένη πάνω σε βράχο. Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με τον μεγάλο θόλο της και την μοναδική ακουστική του χώρου. Για αυτό τον λόγο συχνά διοργανώνονται κονσέρτα.

 

Το μνημείο του Sibelius βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο και είναι αφιερωμένο στον διάσημο Φινλανδό συνθέτη Jean Sibelius. Αποτελείται από 600 σωλήνες που αναπαριστούν το εκκλησιαστικό όργανο.

 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου