Welcome to my blog

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Ιμαρέτ : Δημιούργημα του Μεχμέτ Αλή ως αντίδωρο στην πόλη της Καβάλας όπου μεγάλωσε

Κατ΄ αρχάς : Χτισμένο το 1817 στην ιστορική συνοικία της Παναγίας , το Ιμαρέτ σήμερα είναι μια απροσδόκητη όαση ηρεμίας και ένας  καλαίσθητος  χώρος φιλοξενίας που διατηρεί κάτι από την ατμόσφαιρα της εποχής του. Το μνημείο είναι ένα αριστούργημα της ύστερης οθωμανικής αρχιτεκτονικής και  χτίστηκε από τον Μωχάμετ Αλή ιδρυτή της αιγυπτιακής δυναστείας . Περιλαμβάνει συνολικά δύο μεντρεσέδες (ιεροδιδασκαλεία), δύο dershane-μεστζίτ (μεγάλες θολωτές αίθουσες για προσευχή), ένα μεκτέμπ (σχολείο βασικής εκπαίδευσης για αγόρια), ένα ιμαρέτ (πτωχοκομείο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος) και τα γραφεία της διεύθυνσης. Το Ιμαρέτ άνοιξε το 2005 ως ξενοδοχείο 5 αστέρων , τα 26 δωμάτια και σουίτες εκτείνονται σε μια έκταση 3000 τετραγωνικών μέτρων με εσωτερικούς κήπους, εσωτερικές αυλές και στοές , το καθένα μοναδικό σε σχεδιασμό και διακόσμηση. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα κομψό σαλόνι στο λόμπι, ένα φωτεινό εστιατόριο και μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα συνεδριάσεων. 

Ανέσεις και χώροι χαλάρωσης: Το αυθεντικό χαμάμ και η εσωτερική στέρνα (ή πισίνα) αποτελούν το καλά κρυμμένο μυστικό του ξενοδοχείου. Το χαμάμ στον ιστορικό χώρο του «Ιμαρέτ» αποτελεί αναμφισβήτητα την ιδανικότερη επιλογή για να αποδράσετε από την σκληρή καθημερινότητα . Η ιαματική δράση του ατμού σε συνδυασμό με την αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της εφίδρωσης σε αναζωογονούν κυριολεκτικά πνεύμα και σώμα

Περπατώντας ανάμεσα στις στοές και τα πλακόστρωτα του Ιμαρέτ  θα ανακαλύψετε μια μοναδική υπόγεια στέρνα που εμένα ειλικρινά μου θύμισε τις Βυζαντινές κιστέρνες που άφησαν κληρονομιά οι Βυζαντινοί στην Κωνσταντινούπολη . Εδώ υπό το φως των κεριών που είναι διάσπαρτα στο χώρο και τη διάχυτη ατμόσφαιρα ανατολής θα απολαύσετε ένα υπέροχο λουτρό γεμάτο ιστορικές μνήμες!!!  

Φαγητό : Το εστιατόριο υπό τη καθοδήγηση του Βολιώτη σεφ Παναγιώτη Κουτσουβέλη λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) σερβίροντας πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας . Απαραίτητη προϋπόθεση η τηλεφωνική κράτηση μια μέρα νωρίτερα , για τη διασφάλιση της ποιότητας και την άριστη παροχή υπηρεσίας.

Wine bar : Φέτος το καλοκαίρι άνοιξε το “Jasmine wine bar” στον διάδρομο με τα γιασεμιά δίπλα από το Μεστζίτ . Εδώ ο sommelier θα σας ενημερώσει για τις εκλεκτές ποικιλίες ελληνικών και ξένων κρασιών που υπάρχουν και τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με τις γευστικές προτάσεις που  ετοίμασε ο σεφ του Ιμαρέτ . Τα signature cocktails προέρχονται από το πολυβραβευμένο bar της Αθήνας «The Clumsies» που σταθερά βρίσκεται στη πρώτη δεκάδα της λίστας των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου (The World's 50 Best Bars ).

Radio Imaret : Το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Imaret είναι πλέον γεγονός!!! Εκπέμπει από το καλοκαίρι του 2020 εξαίσιες μουσικές επιλογές  από τον χώρο της bossa nova , της jazz , των soundtracks , του tango και της κλασσικής σκηνής . 


                             Photos : Stathis Harpas 

 
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου