Welcome to my blog

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Το Μουσείο Πλοίων των Βίκινγκς (Vikingskipshuset) στο Όσλο

Info : Το συγκεκριμένο μουσείο βρίσκεται στην περιοχή Bygdøy του Όσλο και αποτελεί τμήμα του Μουσείου Πολιτιστικής Ιστορίας της πόλης. Μεταξύ των εκθεμάτων, συγκαταλέγονται δύο από τα διασημότερα σωζόμενα πλοία των Βίκινγκς (Oseberg, Gokstad, Tune) , διάφορα έλκηθρα, έργα ξυλογλυπτικής, κτερίσματα και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Αναμφισβήτητα όμως το διασημότερο έκθεμα είναι το πλοίο Oseberg το οποίο είναι το καλύτερα διατηρημένο δείγμα ναυσιπλοΐας του πολιτισμού των Βίκινγκς σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα σκάφη αυτά ανακαλύφθηκαν από τους αρχαιολόγους στο φιόρδ του Όσλο στα τέλη του 19ου  με αρχές του 20ου  αιώνα , τα είχαν χρησιμοποιήσει οι Βίκινγκς για  μεγάλες τελετουργικές ταφές , πιθανότατα για σημαντικούς αρχηγούς ή ευγενείς. Μαζί με τα πλοία έθαβαν και πολλά είδη για τη μετά θάνατον ζωή: φαγητό, ποτό, κοσμήματα, έπιπλα , όπλα, ακόμη και μερικά σκυλιά για συντροφικότητα . Πατέρας της ιδέας για τη δημιουργία του μουσείου των Βίκινγκ ήταν ο σουηδικής καταγωγής καθηγητής Gabriel Gustafson. 

Tips : Το μουσείο θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το εισιτήριο της εισόδου κοστίζει περίπου 5 ευρώ. Το Oslo Pass περιλαμβάνει την είσοδο στο Μουσείο το οποίο  σημειωτέων προσφέρει και δωρεάν οδηγούς ξενάγησης στα Αγγλικά.

Πρόσβαση: Στην περιοχή της χερσονήσου Bygdøy μπορείτε να μεταβείτε χρησιμοποιώντας το φέρρυ-μπόουτ ή την γραμμή λεωφορείου με το νούμερο 91.

Κοντινά αξιοθέατα :  Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο σας στην περιοχή Bygdoy με επισκέψεις στο κοντινό Μουσείο Fram, το Norsk Folkmuseum και το Μουσείο Kon-Tiki - όλα σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια. Διεύθυνση: Huk Aveny 35,Όσλο , Νορβηγία .

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου