Welcome to my blog

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Τορόντο : Μια πεντακάθαρη , ζωντανή και πολυπολιτισμική πόλη του Καναδά

Ύστερα από μιάμιση ώρα πτήσης από τη Νέα Υόρκη έφτασα στο Τορόντο του Καναδά , αφορμή της επίσκεψης μου ήταν οι Καταρράκτες του Νιαγάρα. Το Τορόντο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά  και είναι κτισμένο στην βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο. Σήμερα αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο . Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό κέντρο, μια πεντακάθαρη πόλη με ευγενικούς κατοίκους, μεγάλες αγορές , γαστρονομικές νοστιμιές και ένα μεγάλο αριθμό ομογενών να ζούνε εδώ .

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ  ΝΙΑΓΑΡΑ : Το θαύμα της φύσεως που προστατεύεται από τις δύο χώρες ΗΠΑ και Καναδά, προκειμένου να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές αναλλοίωτο. Χιλιάδες χρόνια πριν δημιουργήθηκαν από τους παγετώνες όπως και οι μικρές και μεγάλες λίμνες . Τουρίστες αλλά και οι νεόνυμφοι που έρχονται από όλη την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο για τον μήνα του μέλιτος στη “Honey moon City”, μαγεύονται από αυτό το μοναδικό και μαγικό θέαμα, τον ήχο αλλά και από τις λεπτές σταγόνες του νερού που σε λούζουν όταν φυσάει ο Άνεμος και που σχεδόν κάθε ημέρα φιλοξενούν το ουράνιο τόξο. Μετά ο τέλος της ξενάγησης επιλέξαμε να γευματίσουμε σ’ ένα εστιατόριο απέναντι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα , μια φαντασμαγορική πανοραμική θέα που θα μου μείνει αξέχαστη για πολλά χρόνια .

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ :  Η περιοχή του Νιαγάρα ον δε Λέικ φημίζεται για την παραγωγή του διάσημου καναδικού Κρασιού του Πάγου ή  Ice Wine, ενός από τους πιο φημισμένους επιδόρπιους οίνους στον κόσμο. Ξεναγηθήκαμε σε  ένα οινοποιείο της περιοχής  και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα .Τα κρασιά του πάγου ( ice wine )  είναι κρασιά «όψιμου τρύγου», αφού τα τσαμπιά με τα σταφύλια παραμένουν επάνω στο αμπέλι όπου κρέμονται και στεγνώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιμένοντας τον ερχομό ενός βαρύ χειμώνα, με ψύχος και πάγο δυνατό. Εδώ ο πάγος βοηθάει  στη συμπύκνωση των σακχάρων και των αρωμάτων, όπως στις μεσογειακές περιοχές βοηθούσε ο ήλιος. Τον Μάρτιο, όταν οι αμπελουργοί  στην Ευρώπη  αναπαύονται, στον Καναδά αρχίζει ένας διαφορετικός τρύγος, οι τρυγητές δεν φοράνε καπέλα για τον ήλιο, αλλά μπότες χιονιού, γάντια και σκούφους ,και τρυγούν  τα τσαμπιά  με τα σταφύλια που είναι παγωμένα, καφετιά, συρρικνωμένα από το ψύχος. Η τιμή μιας φιάλης  κρασιού του πάγου  είναι ιδιαίτερα τσουχτερή αρχίζει από τα 20 δολάρια  και φτάνει τα 500. 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου