Welcome to my blog

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Στην αρχοντική και κοσμοπολίτικη Ύδρα

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ : Η αρχοντική και κοσμοπολίτικη Ύδρα  βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής  από την Αθήνα , φτάνεις σε μόλις 90 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά . Όταν το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι και αντικρύζεις την Ύδρα θαρρείς πως βλέπεις πίνακα ζωγραφικής σε αιγαιοπελαγίτικο φόντο του Σπύρου Βασιλείου . Τα πέτρινα αρχοντικά με τις  κεραμιδένιες σκεπές , τα εξωκλήσια , τα γαϊδουράκια  να περιμένουν στη προκυμαία με τους αγωγιάτες για να μεταφέρουν τον κόσμο , οι ανθισμένες βουκαμβίλιες και το βαθυγάλαζο του Αιγαίου, είναι εικόνες που κάνουν το νησί ξεχωριστό και μαγεύουν τον επισκέπτη.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ :  Όπως θα ξέρετε στην Ύδρα δεν επιτρέπεται η χρήση τροχοφόρων  και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με γαϊδουράκια ή μουλάρια και φυσικά με τα ποδαράκια !!! Σας προτείνουμε λοιπόν να περπατήσετε στο λιμάνι και στα στενοσόκακα του νησιού που διαβήκαν μεγάλες προσωπικότητες κατά καιρούς όπως ο Γιώργος Σεφέρης , ο Leonard Cohen, ο Χατζηκυριάκος Γκίκας , ο Δημήτρης Χορν,  η Έλλη Λαμπέτη , ο Eric Clapton . οι Rolling Stones κα Θα ανεβείτε στο λόφο για να αγναντέψετε τη θέα , θα  επισκεφτείτε τα πετρόχτιστα αρχοντικά του Κουντουριώτη, του Μιαούλη και του Βούλγαρη Μην παραλείψετε να προσκυνήσετε τις εκκλησίες της Υπαπαντής και του Αϊ-Γιάννη του Νηστευτή με τις μοναδικές τοιχογραφίες του 18ου αιώνα Μην ξεχάσετε και το Ιστορικό Αρχείο, που λειτουργεί καθημερινά και διαθέτει σημαντικά μουσειακά κειμήλια, αρχειακό υλικό και βιβλιοθήκη με πολύτιμες εκδόσεις. Τελος το καλύτερο  ηλιοβασίλεμα θα το απολαύσετε  στην Υδρονέτα.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ : το σπίτι του Leonard Cohen στην Ύδρα Έχω μεγαλώσει με τη μουσική του Λέοναρντ Κοέν,  ήταν ο τροφοδότης της των ονείρων μου , με συντρόφευε στους μεγάλους  μου έρωτες ενώ άλλες φορές με βύθιζε με τη βραχνή φωνή του σε θλίψη και μελαγχολία !!!!! Τι να πρωτοθυμηθώ  το “So Long, Marianne” , «Suzanne» , “Im Your Man” , “Everybody Knows” , “Bird On A Wire” , “Death Of A Ladies Man  Ένα καλοκαίρι λοιπόν αποφάσισα να πάω στην Ύδρα   και να ψάξω να βρω το σπίτι του αγαπημένου μου καλλιτέχνη  και φιλέλληνα Leonard Cohen, ήθελα οπωσδήποτε να επισκεφτώ το σπίτι  όπου έγραψε το υπέροχο τραγούδι «Bird on the Wire» . Το βρήκα αλλά ήταν κλειστό , συνομιλώντας με ένα γείτονα  μου είπε  πως τα παιδιά και τα εγγόνια του Leonard Cohen χρησιμοποιούν πλέον το σπίτι  και πως ο ίδιος έχει να έρθει αρκετά χρόνια    Μάλιστα ο γιός του ο Άνταμ Κοέν ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και κάνει καριέρα στο τραγούδι , βρέθηκα πρόσφατα στην Ύδρα όπου ηχογράφησε κάποια  τραγούδια του νέου του άλμπουμ «We  Go  Home».

ΠΡΟΤΑΣΗ :  Η απόλυτη υδραίικη εμπειρία είναι να ζήσετε την cult ατμόσφαιρα του και να πιείτε το κοκτέιλ σας στο θρυλικό bar “ Πειρατής» , 40 χρόνια παρουσίας στη προκυμαία της Ύδρας .Κατά καιρούς το έχουν επισκεφτεί μεγάλοι μουσικοί ανάμεσα τους και ο slowhand Eric Clapton   Ζητείστε να σας φτιάξουν κοκτέιλ με βάση τα ελληνικότατα αποστάγματα όπως το τσίπουρο και το λικέρ μαστίχας . Βρίσκεται στο λιμάνι, μετά το άγαλμα του Κουντουριώτη. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου