Welcome to my blog

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Μια εβδομάδα στη συναρπαστική και παραμυθένια Κοπεγχάγη

Πώς να περάσετε μια εβδομάδα στη συναρπαστική και παραμυθένια Κοπεγχάγη , γιατί ένα σαββατοκύριακο δεν είναι ποτέ αρκετό στη πρωτεύουσα της Δανίας:

Ημέρα 1 -Γνωρίστε την πόλη :  Ανάλογα με την ώρα που θα φτάσετε στη  Κοπεγχάγη σας συνιστούμε να πάρετε το μετρό από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Είναι φθηνό και εύκολο και δεν μπορείτε να χαθείτε!! Στη συνέχεια, για ένα γρήγορο σνακ, κατευθυνθείτε σ’  ένα από τα υπέροχα καφενεία της πόλης. Υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξετε …… Lagkagehuset, Meyers, Brød, Laura's . Ξεκινήστε να  γνωρίσετε την πόλη , κάντε  μια περιήγηση με βάρκα από τη πολύχρωμη προκυμαία  Nyhavn για να δείτε τα αξιοθέατα, ή  μια περιήγηση με ποδήλατο για να τεντώσετε τα πόδια σας, ή και με τα πόδια ακόμη εξάλλου η Κοπεγχάγη  είναι φλάτ δεν έχει ανηφόρες !!!

Ημέρα 2-Εξερευνήστε τις γειτονιές : Δεύτερη μέρα έχετε εγκλιματιστεί οπότε  μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο (το αγαπούν πολύ εδώ στη Δανία) για να εξερευνήσετε τις γειτονιές της Κοπεγχάγης. Υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε όπως το hipster Nørrebrø, την περιοχή φαγητού Meatpacking στη γειτονιά Vesterbro , το ευγενικό και όμορφο Frederiksberg και τον καινοτόμο Nordhavn. 

Ημέρα 3-Προχωρήστε βόρεια της πόλης :  Ώρα για ημερήσια εκδρομή. Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για επίσκεψη από την Κοπεγχάγη και εύκολα προσβάσιμα με τη δημόσια συγκοινωνία. Προς βορρά λοιπόν έχετε την επιλογή της Λουιζιάνας , της γκαλερί μοντέρνας τέχνης παγκόσμιας κλάσης της Κοπεγχάγης  που βρίσκεται 40 χλμ βόρεια της πόλης σε μια εκπληκτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα. Θα συνεχίσετε με το Κάστρο Kronborg και το κάστρο AKA Hamlet, στην πόλη Helsingør .

Ημέρα 4-Ταξίδι στην ιστορία της Δανίας : Επιστροφή στην πόλη και είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξερευνήσετε λίγο βαθύτερα την ιστορία της χώρας. Επίσκεψη στο παλάτι Amalienborg , ή  ένα ταξίδι στο Κάστρο Rosenborg, που περιβάλλεται από τους Κήπους του Βασιλιά .

Ημέρα 5-Ανακαλύψτε τη κουζίνα της Δανίας :  Σας προτείνουμε να αρχίσετε με τα smorrebrod  αυτά τα υπέροχα νόστιμα ανοιχτά σάντουιτς (μεγάλα καναπεδάκια θα τα έλεγα εγώ) που τα αγαπούν πολύ εδώ στη Δανία , επιλέγεις απλά τι γέμιση θέλεις ….λαχανικά, γαρίδες, σολομό, κ.α. Ξεχωρίζουν επίσης τα διάσημα δανέζικα hotdog που συνοδεύονται με πίκλες και τηγανητά κρεμμύδια, οι περίφημες καραμελωμένες πατάτες kartofler οι οποίες σερβίρονται με τα περισσότερα γεύματα . Το σμάκολντ είναι ένα νοστιμότατο μαύρο ψωμί και σας προτείνουμε να το συνδυάσετε με καπνιστό σολομό ή καπνιστή ρέγκα. Ένα πιάτο που εκτιμήσαμε και είναι πολύ δημοφιλές εδώ στη Κοπεγχάγη είναι το Hakkebøf ένα είδος μοσχαρίσιου φιλέτου μαγειρεμένο με καραμελωμένα κρεμμύδια και σκούρη σάλτσα. Συνοδεύσαμε τις παραπάνω γεύσεις με το εθνικό ποτό της Δανίας το Aquavit (μοιάζει με το δικό μας τσίπουρο) φτιάχνεται από…. πατάτες και αρωματίζεται με βότανα, όπως γλυκάνισο, άνηθο, μάραθο και κόλιανδρο. Η αδυναμία μου όμως είναι το finest δανέζικο λικέρ κερασιού Peter Heering. Cheers!!!  

Ημέρα 6-Μια μέρα γεμάτη διασκέδαση στους κήπους του Tivoli :  Ώρα για διασκέδαση στο Tivoli το πιο παλιό θεματικό πάρκο διασκέδασης στο κόσμο . Το λούνα παρκ στο κέντρο της πόλης έχει κάτι για όλους, από παιχνίδια , φανταχτερά εστιατόρια και όμορφα καταστήματα έως περιποιημένους κήπους και rollercoasters. 

Ημέρα 7-Εκδρομη στη γέφυρα Έρεσουντ το κατασκευαστικό θαύμα της Σκανδιναβίας : Η γέφυρα του Έρεσουντ είναι ένα κατασκευαστικό θαύμα , συνδέει τη Κοπεγχάγη με το Μάλμοε  της Σουηδίας , αποτελεί  δε το σύμβολο δυο χωρών που αποφάσισαν να καταργήσουν τα σύνορα τους δημιουργώντας μια κοινή περιοχή για τα δυο έθνη.  Σε λιγότερο από μια ώρα θα βρεθείτε στο ειδυλλιακό Μάλμοε. 

 









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου