Welcome to my blog

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Εδιμβούργο : Η Καστρούπολη της Ευρώπης


ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ : Το Εδιμβούργο  η ιστορική  πρωτεύουσα της Σκωτίας και  σημαντικό κέντρο την εποχή του Διαφωτισμού είναι χτισμένο όπως η Ρώμη πάνω σε επτά λόφους. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Εδιμβούργου βρίσκονται στην παλιά και νέα πόλη (έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO) και τα οποία μπορείς να διασχίσεις περπατώντας μέσα σε μισή ωρίτσα !!!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ :  Εξερευνήστε λοιπόν τη γοτθική Σκωτία περπατώντας κατά μήκος του διάσημου «Royal Mile» του δρόμου που συνδέει το Κάστρο του Εδιμβούργου με το παλάτι Holyrood , την επίσημη βασιλική κατοικία στη Σκωτία και πρώην κατοικία της διάσημης "Mary, Queen of Scots". Το μισό κομμάτι της ανατολικής πλευράς του "Princess Street Gardens" καταλαμβάνεται από το ογκώδες γοτθικού ρυθμού μνημείο, αφιερωμένο στο συγγραφέα Sir Walter Scott. Το εξωτερικό του μνημείου είναι διακοσμημένο με σκαλιστές μορφές των ηρώων από τα μυθιστορήματα του. Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, το οποίο στεγάζεται σ' ένα άκρως μοντέρνο και εντυπωσιακό κτήριο και χαλαρώστε στο πανέμορφο πάρκο Meadows, όπου την άνοιξη έχουν την τιμητική τους οι ανθισμένες κερασιές .

ΜΕΤΑΦΟΡΑ :  Ο κύριος όγκος των αξιοθέατων βρίσκονται στην παλιά και νέα πόλη, αν όμως θέλετε να επισκεφτείτε κάποια μέρη έξω από το κέντρο ή τους γύρω λόφους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλά οργανωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς ( λεωφορεία και μία γραμμή τραμ) .Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του διώροφου λεωφορείου «SightSeeing  Edinburg» που προσφέρει την αποκλειστική υπηρεσία περιήγησης της πόλης. Ανεβείτε στα ανοιχτά κόκκινα λεωφορεία και επισκεφτείτε τα πολυάριθμα μνημεία της πόλης , μάθετε την ιστορία τους με ακουστικό σχολιασμό σε πολλές γλώσσες.Οι τιμές των εισιτήριων είναι για τον Ενήλικα: 16 λίρες , το Παιδικό: 8 λίρες και το Οικογενειακό (2 ενήλικες και τρία παιδιά)  39 λίρες .

 


ΦΑΓΗΤΟ :  Το Εδιμβούργο σίγουρα δεν είναι ο παράδεισος του καλοφαγά αλλά και η εθνική τους κουζίνα  δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο , θα βρείτε όμως πολλά εστιατόρια από όλες τις διεθνείς κουζίνες . Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο κέντρο της πόλης( στη Rose Street ) καθώς και στις συνοικίες (Leith and West End) .  Για να πάρετε μια ιδέα της σκωτσέζικης κουζίνας , θα σας αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά πιάτα της , όπως το  «χάγκις» ένα παραδοσιακό πιάτο από εντόσθια αρνιού και διάφορα δημητριακά , οι άθλιες πουτίγκες φτιαγμένες στον ατμό ή ψημένες που δεν θέλω να τις βλέπω ,  σκωτσέζικες πίτες κυρίως με κρέας και ο σολομός (το εθνικό τους ψάρι)  που το βρίσκεις σε καθημερινή βάση .








































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου