Welcome to my blog

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Βιέννη : Αυτοκρατορική και Ρομαντική (Part II)

Ο γύρος της Ringstrasse :  Πάνω από 50 χρόνια κράτησε η κατασκευή της Ringstrasse ή του “βιεννέζικου δαχτυλιδιού” όπως είναι γνωστότερο , μιας λεωφόρου 5.3 χλμ. που περιλαμβάνει μερικά από τα ομορφότερα αρχιτεκτονήματα της Βιέννης. Μπορείτε να την γυρίσετε με τα πόδια, το ποδήλατο ή το τραμ για να σταματάτε όποτε θέλετε να φωτογραφίζετε τα αξιοθέατα της διαδρομής . Ανάμεσα στα «κοσμήματα» της πόλης που θα συναντήσετε είναι και η θρυλική όπερα της Βιέννης.

Η Ισπανική Σχολή Ιππασίας :  δείχνει την τέχνη της ιππασίας στην τελειότητα της εδώ και 450 χρόνια!!! Κάθε παράσταση είναι ένα αριστούργημα , να παρακολουθείς στη μπαρόκ αίθουσα του Hofburg τα άσπρα άλογα Lipizzan να τρέχουν κομψά και καμαρωτά στην αρένα της ιππασίας. Η Ισπανική Σχολή Ιππασίας  ιδρύθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα την εποχή της Αυστριακής αυτοκρατορίας και είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αγαθά της Αυστρίας . Στο πλαίσιο των εορταστικών παρουσιάσεων, οι επισκέπτες βιώνουν μοναδικές παραστάσεις από τα άλογα Lipizzan . Η Ισπανική Σχολή Ιππασίας αποτελεί μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 2015. Διεύθυνση : Michaelerplatz  1, 1010 Βιέννη , ώρες λειτουργίας : καθημερινά 9 π.μ. - 4 μ.μ.

Βιεννέζικος Καφές :   Ο καφές στην Βιέννη είναι κάτι παραπάνω από μια στιγμιαία απόλαυση. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που ο κόσμος πίνει τον καφέ του και φεύγει, στην Βιέννη θεωρείται φυσιολογικό να καθίσετε για ώρες απολαμβάνοντας τον καφέ σας και απόδειξη αυτού είναι ότι το προσωπικό θα σας γεμίζει το ποτήρι σας με νερό, καθώς είστε ευπρόσδεκτοι να καθίσετε όσο θέλετε.  Πολύ συχνή εικόνα είναι να δείτε μεμονωμένα άτομα που κάθονται μόνοι με της ώρες διαβάζοντας την εφημερίδα τους. Τα έπιπλα μιας καφετέριας στην Βιέννη διαφέρουν: από βελούδο και comfy σε ψυχρά σύγχρονα και μοντέρνα. Αρκετά καφέ προσφέρουν μικρά πιάτα με μεζέδες όπως λουκάνικα και επίσης επιδόρπια, κέικ και τούρτες. Σε πολλά κλασικά καφέ (για παράδειγμα Café Diglas, Café Central, Café Prückel), τις απογευματινές ώρες η ατμόσφαιρα συνοδεύεται με ήχους από πιάνο. Το πόσο σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει τα Βιεννέζικα καφέ στην κουλτούρα και στην παράδοση της πόλης, μπορεί να φανεί και από το γεγονός ότι στα τέλη του 19ου αιώνα, οι κορυφαίοι συγγραφείς της εποχής συναντιόνταν σε αυτά και μάλιστα γράφανε κιόλας. Η λογοτεχνία που έχει γραφτεί σε καφέ έχει πάρει το ψευδώνυμο «λογοτεχνία της καφετέριας» και οι συγγραφείς ονομάζονται «ποιητές της καφετέριας» . Ένα από τα διασημότερα καφέ είναι το Café Central που άνοιξε το 1860 και στα τέλη του 19ου αιώνα αποτέλεσε σημαντικό σημείο για τα δρώμενα της διανοητική σκηνής της πόλης. ( πηγή του κειμένου : www.taxidologio.gr )

Φαγητό :    Τα δυο παραδοσιακά πιάτα της χώρας που θα πρέπει να δοκιμάσετε κατά την παραμονή σας στη Βιέννη , είναι το κλασσικό  βίνερσνίτσελ (Wiener Schnitzel) τηγανητό παναρισμένο μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας που πάντα σερβίρετε με την καθιερωμένη πατατοσαλάτα.  Η δεύτερη επιλογή είναι το τάφελσπιτς (Tafelspitz) ένα βραστό μοσχαρίσιο φιλέτο το οποίο  σερβίρουν σε φέτες  με πατάτες  ή χορταρικά , το παραπάνω πιάτο ήταν το αγαπημένο φαγητό του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ και οι Αυστριακοί δικαίως το θεωρούν ως το εθνικό τους φαγητό Φτάνοντας στο επιδόρπιο θα επιλέξετε  το υπέροχο γλύκισμα Ζάχερτορτε ( ένας ιδανικός συνδυασμός πλούσιας σοκολάτας και μαρμελάδας βερίκοκο με τη μορφή πάστας) Το ζαχαροπλαστείο Sacher πίσω από την Όπερα της Βιέννης, είναι το ιδανικό σημείο για να δοκιμάσουν την  αυθεντική Sacher Torte που παράγεται εδώ από το 1832 και το μυστικό της παρασκευής της κρατιέται ακόμα κρυφό

 































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου