Welcome to my blog

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Βιέννη : Αυτοκρατορική και Ρομαντική (Part I)

Κατ’ αρχάς : Η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Αυστρίας προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα αυτοκρατορικών παραδόσεων , εκπληκτικής  αρχιτεκτονικής , βιεννέζικης γοητείας και ρομαντικών  περίπατων. Το  Αυτοκρατορικό Schloss Schonbrunn είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα , το πολυτελές παλάτι με τους  όμορφα διαμορφωμένους κήπους και τα μνημεία προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Το επιβλητικό  Χόφμπουργκ ήταν η βάση των Αψβούργων για πάνω από έξι αιώνες , ενώ το  υπέροχο μπαρόκ παλάτι Belvedere στεγάζει σήμερα την Αυστριακή Πινακοθήκη με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης . Στο κέντρο δεσπόζει ο επιβλητικός  γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου ,  και το παλαιότερο  πάρκο αναψυχής της πόλης το Πράτερ . Η Βιέννη  διαθέτει  πολλά μουσεία και γκαλερί , αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς  φήμης της το οφείλει στους πολλούς διάσημους συνθέτες που έζησαν και εργάστηκαν εδώ, συμπεριλαμβανομένων του Wolfgang Amadeus Mozart, του Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss (πατέρας και γιος), Johannes Brahms και Gustav Mahler .

Το παλάτι Hofburg της πριγκίπισσας Σίσι : Βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και αποτελείτε  από τα  αυτοκρατορικά διαμερίσματα, το μουσείο της Σίσι (εκεί θα μάθετε τα πάντα γύρω απ’ τη “θλιμμένη πριγκίπισσα”) και το θησαυροφυλάκιο .

Η Βιέννη αφ’ υψηλού :  Ο Γιγαντιαίος Τροχός με τις καμπίνες φτιάχτηκε το 1897 για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλια του  ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ, ενώ σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Λούνα Παρκ και του δημόσιου πάρκου Πράτερ . Θαυμάστε το τοπίο της πόλης και του πάρκου απ’ τις χαρακτηριστικές κόκκινες καμπίνες του , ενώ οι πιο ρομαντικοί μπορούν να κλείσουν και πριβέ δείπνο ή πρωινό .

Το σύμβολο της Βιέννης :   Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε να χτίζεται το 11ο αιώνα και είναι από τα σημεία-σύμβολα της Βιέννης. Η πολύχρωμη οροφή του, την οποία καλύπτει ένα μωσαϊκό από χιλιάδες πλακίδια που απεικονίζουν τον αυτοκρατορικό δικέφαλο αετό, θα σας τραβήξει την προσοχή από μακριά. Πέρα απ’ τους θησαυρούς στο επιβλητικό εσωτερικό του ναού μπορείτε ν’ ανεβείτε τα 343 σκαλιά για να θαυμάσετε την πρωτεύουσα από τον πύργο, ή να κατεβείτε στις ατμοσφαιρικές κατακόμβες του.

 




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου