Welcome to my blog

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Το «Πορφυρό Κειμήλιο» έγινε ταινία μικρού μήκους από τον Εβρίτη σκηνοθέτη Κώστα Γκουρλουμένο

Κατ΄ Αρχάς :  To «Purple Heirloom» (Πορφυρό Κειμήλιο) είναι μια ταινία μικρού μήκους του Εβρίτη σκηνοθέτη Κώστα Γκουρλουμένου (Kostas Gur) που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο ανακαινισμένο αρχοντικό του Εβραίου εμπόρου Νισήμ Ταραμπουλούς στο Διδυμότειχο , που πρόσφατα ανακαινίσθηκε από τους εικαστικούς  Γεωργία Νταλαγιώργου και Γιάννη Σαρσάκη που είναι και οι παραγωγοί της ταινίας . Το φιλμ «Purple Heirloom» παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ-1 τον Ιούλιο του 2017 και μετέπειτα στο ευρύ κοινό μέσω του διαδικτύου από την ομώνυμη σελίδα Purple Heirloom στο Facebook . Το φιλμ επιλέχθηκε το 2017 ως ένα από τα τρία φιναλίστ στην  κατηγορία, Κινηματογραφικής Αφήγησης «Cinematic Narrative» ενός από τα πιο φημισμένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Drones στον κόσμο, το FRiFF - Flying Robot International Film Festival που γίνεται στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. 

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη του φιλμ Κώστα Γκουρλουμένο:  «Με το φιλμ αυτό σκέφτηκα να πρωτοτυπήσω μιας και αντί να «πετάξω» ακόμη μια φορά πάνω από την πόλη, κυριολεκτικά «πέταξα» μέσα σε ένα σπίτι-μουσείο, κάνοντας ταυτόχρονα μια βουτιά στο παρελθόν και στις αρχές του 20ου αιώνα, στην δεκαετία του 1920. Από όσο γνωρίζω μόνο δύο φορές γυρίσθηκαν τέτοιου είδους φιλμ εποχής μικρού μήκους αποκλειστικά με drones, το πρώτο από την ίδια την εταιρεία που κατασκευάζει τα drones, την DJI στο Hollywood και το δεύτερο από μένα στο Διδυμότειχο. Ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σημαντική βοήθεια τόσο των δημιουργών αυτού του μοναδικού σπιτιού-μουσείου, των εικαστικών Γεωργίας Νταλαγιώργου και Γιάννη Σαρσάκη όσο και του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου (ΘΕΑ.ΣΥ) αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάστρο». Μόλις τους ανέφερα την ιδέα μου όλοι ενθουσιάστηκαν και εργασθήκαμε σκληρά προκειμένου να την πραγματοποιήσουμε. Η μουσική επένδυση των τίτλων έγινε από τον μεγάλο Διδυμοτειχίτη συνθέτη και μαέστρο Σταύρο Καραμάνη ο οποίος δέχθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρόσκλησή μου να συμμετάσχει με την υπέροχη μουσική του στο εγχείρημά μας» 

Το φιλμ είναι διαθέσιμο: στο YouTube στην διεύθυνση: http://www.youtube.com/c/KostasGur , καθώς και στην σελίδα του φιλμ στο Facebook μαζί με πλήθος φωτογραφικού υλικού από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις των συντελεστών, http://www.facebook.com/PurpleHeirloom 

 

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου