Welcome to my blog

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Το Λονδίνο είναι απέραντο, συναρπαστικά κοσμοπολίτικο και γεμάτο πολιτισμό !!!

Επισκεφτείτε το «London Eye»  τον γιγάντιο τροχό που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάμεση, για να «ανεβείτε» …..ψηλά και να καταλάβετε πόσο απέραντο είναι το Λονδίνο !!!  Είναι ικανό να εκπλήξει όχι μόνο όσους  έρχονται για πρώτη φορά , αλλά και όσους επιστρέφουν ξανά και ξανά για να ανακαλύψουν τους ατελείωτους κρυμμένους θησαυρούς του.  Περπατώντας παρακάτω θα δείτε πολλά αναγνωρίσιμα ορόσημα και δρόμους που σφύζουν από ζωή.

Εκτός από τα απαράμιλλα αξιοθέατα του , το Λονδίνο υπόσχεται  μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή και βασιλικά πάρκα, όταν χρειαστείτε να ξεφύγετε από το πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας , για να περάσετε ένα ηλιόλουστο απόγευμα, είτε πρόκειται για βαρκάδα στο Regents Park είτε για μπάνιο στο Serpentine του Hyde Park. Οι τολμηροί επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από το υπέροχο υπόγειο και σιδηροδρομικό σύστημα του Λονδίνου για να εξερευνήσουν μακρινές γειτονιές, από το καταπράσινο Hampstead μέχρι το μοντέρνο Hackney. 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσετε το χρόνο σας στο Λονδίνο είναι να κάνετε «άλμα» ανάμεσα στα πολυάριθμα μουσεία και γκαλερί παγκόσμιας κλάσης, σε μερικά από τα οποία μπορείτε να εισέλθετε δωρεάν. Το Βρετανικό Μουσείο και η Εθνική Πινακοθήκη είναι δύο από τα πιο διάσημα, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλ
λα για να ανακαλύψετε. Μάθετε για τη συναρπαστική ιστορία της Βρετανικής  πρωτεύουσας στο Μουσείο του Λονδίνου , το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Επιστημών και η Πινακοθήκη Saatchi θα σας προσφέρουν αμέτρητες  ώρες ψυχαγωγίας.

Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν λείπουν τα εμβληματικά ορόσημα, από την πλατεία Τραφάλγκαρ μέχρι τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και τα κτήρια του Κοινοβουλίου. Γνωρίστε τους σιωπηλούς και στωικούς στρατιώτες που στέκονται έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ . Το σύγχρονο Λονδίνο φιλοξενεί μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή που κάθε επισκέπτης πρέπει να ζήσει. Περπατήστε κατά μήκος του Southbank για να περάσετε στην γκαλερί  Tate Modern, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και το Εθνικό Θέατρο. Κλείστε εισιτήρια για να δείτε παγκοσμίου φήμης μιούζικαλ στα θέατρα του West End και εναλλακτικά αναζητήστε κάτι πιο κλασικό στο Royal Opera House στο Covent Garden .

 































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου