Welcome to my blog

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Η γέφυρα του Μπρούκλιν , ένα ακόμη σύμβολο της Νέας Υόρκης

Info : Το σύμβολο της Νέας Υόρκης η γέφυρα του Μπρούκλιν που ενέπνευσε συγγραφείς (ανάμεσα τους ο Τόμας Έλιοτ, ο Σέλμπυ Τζούνιορ κα ) , ποιητές και μουσικούς , και σκηνικό για εκατοντάδες αμερικανικές ταινίες, το 2008 συμπλήρωσε 125 χρόνια ζωής !!!!!   Η γέφυρα του Μπρούκλιν ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα και η πρώτη που κατασκευάστηκε από χάλυβα και εγκαινιάσθηκε το 1883. Ο μηχανικός Τζον Ρόμπλινγκ απασχόλησε 600 εργάτες και τα έργα διήρκεσαν 16 χρόνια. Πάνω από 20 άνθρωποι χάθηκαν, ανάμεσα τους και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας. Η γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον Ιστ Ρίβερ συνδέει το Μπρούκλιν με το Μανχάταν, και είναι ένας από τους top προορισμούς της Νέας Υόρκης.  Από το 2008 προστέθηκε μια καινούργιο ατραξιόν κάτω από τη Γέφυρα του Μπρούκλιν ένας τεχνητός καταρράκτης με στόχο την προσέλκυση τουριστών, και ήταν μια ιδέα του Δανού καλλιτέχνη Όλαφουρ Ελίασον . Η δημιουργία του τεχνητού καταρράκτη κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια και θα λειτουργεί από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Εξερευνήστε τη γέφυρα : Η γέφυρα έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε ένα από τα σημαντικότερα  αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Ο καλύτερος τρόπος για να τη γνωρίσετε είναι να την περπατήσετε με τα πόδια (ο περίπατος διαρκεί περίπου 45 λεπτά), να διασχίσετε τη γέφυρα από το Μπρούκλιν προς το Μανχάταν για να απολαύσετε τη θέα στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης. Ένα πλεονέκτημα αυτού είναι ότι η γέφυρα έχει ελαφρά κλίση προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας άλλος τρόπος για να την εξερευνήσετε  είναι να νοικιάσετε ποδήλατο και να κάνετε ορθοπεταλιές πάνω από αυτήν. Αν προτιμήσετε μια ξενάγηση για να μάθετε την ιστορία της γέφυρας του Μπρούκλιν ενώ τη διασχίζετε , θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και να αγοράσετε το αντίστοιχο πακέτο.

Τι να κάνετε στο Μπρούκλιν :  Το όνομα «Μπρούκλιν» προέρχεται από την ολλανδική πόλη Breukelen. Το προάστιο είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές και πολυπολιτισμικές περιοχές της Νέας Υόρκης , όπου κάθε πολιτισμός έχει τη δική του μικρή γειτονιά στο Μπρούκλιν. Φτάνοντας λοιπόν εκεί μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας ή ένα σάντουιτς στα Empire Stores δίπλα στη γέφυρα . Αν το περπάτημα σας άνοιξε την όρεξη σας προτείνουμε να καθίσετε στη πιτσαρία του “Lucali” που αποτελεί το απόλυτο success story της Νέας Υόρκης και όχι μόνο του Μπρούκλιν. Κατ’ αρχάς ξεχωρίζει για την υπέροχη ζύμη της , είναι αφράτη, αραχνοΰφαντη και απλώς… καθηλωτική!!! Προσθέτει την νοστιμότατη σάλτσα ντομάτας , μοτσαρέλα και στο τέλος  φρέσκο βασιλικό . Ψήνεται σε φούρνο με ξύλα που χαρίζει την κρούστα που τις δίνει έναν πιο ρουστίκ ιταλικό χαρακτήρα. Σερβίρονται μόνο δύο πίτσες η Margherita (η μίση με Pepperoni) και η καλτσόνε . Οι πελάτες είναι τόσο ξετρελαμένοι με την σάλτσα ντομάτας που φτιάχνει ο Mark Iacono που του ζητούν έξτρα ποσότητα την οποία πίνουν σαν σούπα!!!

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου