Welcome to my blog

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Βαυαρικές Άλπεις -Κάστρο Νοισβανστάϊν : Ταξίδι στο όνειρο!!! {Castle Noisvanstain trip to dream}

Το  επιβλητικό Κάστρο του Νοισβανστάϊν ορθώνεται μεγαλοπρεπές πάνω από τη χαράδρα του Pellat στις Βαυαρικές Άλπεις . Mε τους πύργους, τους πυργίσκους, τις τοιχογραφίες και την αίθουσα του θρόνου, το Neuschwanstein μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από το αγαπημένο σας παραμύθι. Το κάστρο χτίστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β' της Βαυαρίας, γνωστός και ως «Βασιλιάς του Παραμυθιού». Ο βασιλιάς Λουδοβίκος θαύμαζε και υποστήριξε πολύ τον παγκοσμίου φήμης συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ. Το Κάστρο λοιπόν χτίστηκε προς τιμήν του και οι χαρακτήρες του Wagner ενέπνευσαν πολλά δωμάτια στο εσωτερικό του. Ο τρίτος όροφος αντανακλά κυρίως τον θαυμασμό του Λούντβιχ για τις όπερες του Βάγκνερ. Το Singers Hall το οποίο καταλαμβάνει ολόκληρο τον τέταρτο όροφο του κάστρου, περιέχει επίσης χαρακτήρες από τις όπερες του Wagner. Η λέξη Neuschwanstein σημαίνει «Νέο Κάστρο των Κύκνων» και αναφέρεται στον «Ιππότη των Κύκνων», έναν από τους χαρακτήρες του Βάγκνερ. Το εσωτερικό του Κάστρου είναι τόσο όμορφο όσο και το εξωτερικό του. Αν και μόνο τα 14 δωμάτια είχαν τελειώσει μέχρι τον ξαφνικό θάνατο του Λουδοβίκου Β' το 1886, ήταν μεγαλοπρεπώς διακοσμημένα. Η διώροφη αίθουσα του θρόνου σχεδιάστηκε σε βυζαντινό στυλ, με τοιχογραφίες που απεικονίζουν αγγέλους. Κατά ειρωνικό τρόπο, δεν υπάρχει θρόνος στην Αίθουσα του Θρόνου, καθώς ο Βασιλιάς πέθανε ξαφνικά πριν από την ολοκλήρωση της.  

Σήμερα το Neuschwanstein είναι το πιο επισκέψιμο κάστρο στη Γερμανία και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Κάθε χρόνο πάνω από 1.300.000 άνθρωποι περνούν την πύλη του. Τέλος να σημειώσουμε πως το  Κάστρο αποτέλεσε έμπνευση για να φτιαχτεί το «Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης» στο θεματικό πάρκο της Disneyland στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πως θα πάτε στο Neuschwanstein :  Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο κάστρο είναι με αυτοκίνητο, απέχει περίπου δύο ώρες από το Μόναχο. Μπορείτε επίσης να πάρετε λεωφορείο από το Μόναχο για το Schwangau. Το κάστρο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα πόδια από το χώρο στάθμευσης του χωριού . Υπάρχουν και λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από το παρκινγκ του χωριού προς το κάστρο. Η είσοδος στο εσωτερικό του είναι προαιρετική και κοστίζει 15 ευρώ .

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου