Welcome to my blog

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Στοκχόλμη : Απαράμιλλη φυσική ομορφιά , γαλήνια ατμόσφαιρα , υπέροχα θεματικά μουσεία και ιστορικά κτίρια

  Μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις στη Σκανδιναβία, η Στοκχόλμη βρίσκεται σε ένα αρχιπέλαγος που περιέχει περίπου 30.000 νησιά!!! Σίγουρα δεν είναι το φθηνότερο μέρος στον κόσμο , διατηρεί όμως μια γαλήνια ατμόσφαιρα , μια ανόθευτη φυσική ομορφιά , οργανωμένα πάρκα και μια άξια θαυμασμού σουηδική αρχιτεκτονική. Είναι χτισμένη επάνω σε δεκατέσσερα νησιά και έχει αμέτρητα πράγματα να δείτε και να κάνετε στη σουηδική πρωτεύουσα , ας δούμε λοιπόν τα 8 πιο σημαντικά κατά την γνώμη μας : 

1   Περπατήστε γύρω από τη Gamla Stan : την παλιά  πόλη της Στοκχόλμης , με πολλά κτίρια αιώνων, το Μουσείο Νόμπελ , το Βασιλικό Παλάτι, πλακόστρωτα δρομάκια , ιστορικά σπίτια της αριστοκρατίας , πολυτελή εστιατόρια και café.  

2    Περιπλανηθείτε στο Skansen :  Το Skansen είναι το παλαιότερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο , αλλά και ο ζωολογικός κήπος που ειδικεύεται στη σκανδιναβική πανίδα, όπως οι άλκες, οι τάρανδοι, η αρκούδα και ο λύκος. Η είσοδος είναι 160-220 SEK ανάλογα με την εποχή. 

3    Περιήγηση στο αρχιπέλαγος :  Η Στοκχόλμη περιβάλλεται από πολλά όμορφα νησιά , γι αυτόν το λόγο θα πρέπει να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή στο αρχιπέλαγος και να χαρείτε την ομορφιά του , μόνο που οι εκδρομές οργανώνονται το καλοκαίρι.

   Περιήγηση στο Μουσείο Βάσα :  Αυτό το πρωτότυπο μουσείο φιλοξενεί ένα και μοναδικό έκθεμα , το μοναδικό διατηρημένο πλοίο του 17ου αιώνα στον κόσμο. Το «Vasa» βυθίστηκε μόλις ένα μίλι από την αποβάθρα και μετά από 333 χρόνια στον βυθό της θάλασσας, το τρομερό πολεμικό πλοίο ανασύρθηκε και αφού συντηρήθηκε, τοποθετήθηκε ακέραιο στο ομώνυμο μουσείο. Η είσοδος κοστίζει 170-190 SEK.

5     Περιήγηση στο δημαρχείο :  Χτισμένο το 1911 το Δημαρχείο της Στοκχόλμης είναι ένα ιστορικό και καλαίσθητο κτήριο που κοσμεί την πρωτεύουσα. Αφού ξεναγηθείτε στις εσωτερικές του αίθουσες μπορείτε να ανεβείτε στον πύργο του από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο (με επιπλέον 50 SEK) για να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα στη παλαιά πόλη Gamla Stan. 

  Επίσκεψη στο παλάτι Drottningholm :   Αυτό το παλάτι του 17ου αιώνα βρίσκεται μόλις μισή ώρα έξω από την πόλη . Σχεδιασμένο σύμφωνα με το Παλάτι των Βερσαλλιών, το συγκρότημα αυτό περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μνημείων της Unesco. Είναι η επίσημη κατοικία της σουηδικής βασιλικής οικογένειας και είναι ανοιχτή μόνο τα Σαββατοκύριακα. Η είσοδος είναι 140 SEK ή 170 SEK συμπεριλαμβανομένης μιας ξενάγησης στα αγγλικά.

7    Επισκεφθείτε το μουσείο ABBA :   Μια επίσκεψη στη Στοκχόλμη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη δίχως να επισκεφτείτε το ιδιόμορφο μουσείο των ABBA , για να γνωρίσετε το θρυλικό πόπ γκρουπ της Σουηδίας που πούλησε 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως . Το μουσείο παρουσιάζει τα αυθεντικά κοστούμια και τα ρούχα του συγκροτήματος , χρυσούς δίσκους και τα σκηνικά από την ταινία τους «Mamma Mia» (που βασίστηκε στη μουσική των ABBA). Τα εισιτήρια δεν είναι φθηνά , η είσοδος κοστίζει 250 SEK.

8    Περάστε όμορφα τη μέρα σας στο νησί Djurgarden :  Είναι ένα νησί ακριβώς στη μέση της Στοκχόλμης , μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση με τα πόδια, να απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα εστιατόριο, να περπατήσετε στα όμορφα μονοπάτια του και να διοργανώσετε ένα πικνίκ στη υπέροχη φύση.


 



































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου