Welcome to my blog

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Μύκονος : Η Ίμπιζα της Ελλάδας

Μύκονος το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου , μια και κάθε χρόνο το επισκέπτονται 1.000.000 τουρίστες . Η αρμονία της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής είναι εκπληκτική , το άσπρο και το γαλάζιο κυριαρχούν παντού , σήμα κατατεθέν του νησιού οι πανέμορφοι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι μπροστά στη Μικρή Βενετία , όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μαγικό ηλιοβασίλεμα και να αιχμαλωτίσει το αιγαιοπελαγίτικο φως που λούζει τη Χώρα. Οι δρόμοι είναι ένας λαβύρινθος από στενά ασβεστωμένα δρομάκια πλάτους λίγων μέτρων, διακοσμημένα με βουκαμβίλιες και ανεμώνες . Δικαίως την έχουν ονομάσει ως Ίμπιζα της Ελλάδας μια και η Μύκονος μαγεύει τους επισκέπτες με την υπέροχη άγρια ομορφιά της και την κοσμοπολίτικη αίγλη της . Όταν δύσει ο ήλιος , ξεκινά η εκθαμβωτική νυχτερινή ζωή του νησιού , γλεντήστε όλη τη νύχτα στα θρυλικά χορευτικά κλαμπ , στα τρελά πάρτι που διοργανώνονται και απολαύστε τις επικές συναυλίες και τα μεγαλύτερα dj sets του καλοκαιριού.

Τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού

  Το διασημότερο τυρί όλων είναι η κοπανιστή της Μυκόνου με τη χαρακτηριστική πικάντικη γεύση την οποία αποκτά ύστερα από ωρίμανση 40 έως 140 ημερών    Η μοσχομυριστή λούζα ή λούντζα είναι ένα εξαιρετικό αλλαντικό από χοιρινό κρέας με δυνατή γεύση. Στη Μύκονο που έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή της λούζας , την αρωματίζουν με μπαχάρι, πιπέρι, θρούμπι και ρίγανη, είναι ιδανική για σαλάτες, σάντουιτς, ομελέτες και μακαρονάδες .  

 Θα κλείσουμε με τα νοστιμότατα  αμυγδαλωτά του Σκαρόπουλου (μοιάζουν με μακρόστενο κουραμπιέ) που έγραψαν ιστορία στη Μύκονο από την δεκαετία του ’20 , σήμερα το ζαχαροπλαστείο Ματσούκα συνεχίζει αυτή την γλυκιά παράδοση . Είναι χαρακτηριστικό γλυκό των Κυκλάδων , τα μυκονιάτικα όμως διαφέρουν από τα υπόλοιπα γιατί είναι ψητά. Στη Μύκονο τα αμυγδαλωτά φτιάχνονται με αλεσμένο αμύγδαλο, αυγά, ζάχαρη και έχουν έντονο άρωμα πικραμύγδαλου. Φουρνίζονται για λίγο , ραντίζονται στη συνέχεια με ανθόνερο και τοποθετούνται για μια εβδομάδα στις μόστρες για να στεγνώσουν, στο τέλος αχνίζονται και συσκευάζονται. Έχουν τραγανό περίβλημα και μας κερδίζουν από την πρώτη μπουκιά, με το αμύγδαλο και το άρωμα ανθόνερου να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο μας

 















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου