Welcome to my blog

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πράγα : Ανθεί στη πόλη η jazz μουσική σκηνή !!!!

Info : Η τζαζ είναι ένα       παραδοσιακό είδος μουσικής πολύ δημοφιλές στους Τσέχους από τη δεκαετία του '20 στην πρώτη Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού η τζαζ αντιπροσώπευε την άλλη πλευρά. Στο μυαλό του κόσμου ήταν ένα σύμβολο του δυτικού, του «ελεύθερου κόσμου». Σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μουσικού αυτού είδους στην Ευρώπη. Τζαζ θα ακούσετε στο δρόμο από υπαίθριους καλλιτέχνες στο ιστορικό κέντρο, ή σε ένα από τα φημισμένα τζαζ clubs ή περιστασιακά σε μερικά restaurants της Παλιάς πόλης (ζωντανή μουσική, Παρασκευή & Σάββατο βράδυ).

AghaRTA  Jazz  Centrum : Είναι ένα πολύ παραδοσιακό κλαμπ για τζαζ και βρίσκεται εγκατεστημένο σε Γοτθικά υπόγεια. Διάσημοι καλεσμένοι από όλο τον κόσμο έρχονται και παίζουν εδώ. Αν παίζει ο Karel Růžička μην τον χάσετε – είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Τσέχικης τζαζ. Υπάρχει ένα 24ωρο μαγαζί δίσκων με τεράστια ποικιλία από ηχογραφήσεις τζαζ. Ανοικτά: 6 μμ. ως 12.30 πμ; ζωντανές συναυλίες κάθε μέρα στις 9 μμ. Τοποθεσία: Železná 16, Παλιά Πόλη.                    

U Prince  Jazz   Club :  Στο Ισόγειο του ξενοδοχείου  «U Prince»    θα ακούσετε μια εξαιρετική  μπάντα  μεσήλικων Τσέχων  να παίζει  παραδοσιακή jazz μουσική  των  αρχών του 19ου αιώνα ,  από Ράγκταϊμ  και  Ντίξιλαντ μέχρι  Σουίνγκ και  Μπίμποπ. Το club βρίσκεται απέναντι από το Αστρονομικό ρόλοι  στο κέντρο της Πράας και αν βρεθείτε στη περιέχει αυτή  σας συνιστούμε να μην τους χάσετε . Στο τέλος της συναυλίας  μπορείτε αν θέλετε να συνομιλήσετε με τους καλλιτέχνες  και να αγοράσετε  τα c-d τους .   Τα ποτά  που θα σας σερβίρουν  είναι «καθαρά» και νομίζω  ότι κάνουν το καλύτερο  Mojito της Πράγας.  Τοποθεσία : Staromestske Namesti 29 .

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου