Welcome to my blog

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

My favorite Berlin !!!!!!!



ΙNFO : Το Βερολίνο είναι η πόλη των αντιθέσεων. Εκεί όπου συναντιέται το παλιό με το νέο , εκεί όπου συνυπάρχουν τα σύγχρονα γυάλινα κτίρια, δίπλα στα μεγαλοπρεπή μπαρόκ ανάκτορα, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία διπλά στα ογκώδη κτίρια σοσιαλιστικής αισθητικής . Η πρωτεύουσα της ενωμένης πλέον Γερμανίας είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα. Η ένωση δύο διαφορετικών κόσμων δίνει στο Βερολίνο μία ποικιλία επιλογών μοναδική στον κόσμο !!!!

HISTORY : Το Βερολίνο ιδρύθηκε το 1237 και από το 1415 έγινε πρωτεύουσα πολλών ηγεμόνων και αυτοκρατόρων. Το 1871 το Βερολίνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Σημαντικότερο ορόσημο όμως στην ιστορική διαδρομή της πόλης είναι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το τέλος του πολέμου βρήκε το Βερολίνο κατεστραμμένο και διαιρεμένο σε ζώνες επιρροής, διαίρεση η οποία ολοκληρώθηκε με την όρθωση του περίφημου Τείχους το 1961 που έπεσε το 1989 και από το 1990 το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της ενωμένης Γερμανίας.

ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ : Η Πύλη του Βρανδεμβούργου που βρίσκεται στο μέσο της πλατείας Pariser. Κατασκευάστηκε το 18ο αιώνα στα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Στην πάνω μέρος της Πύλης βρίσκεται το άγαλμα Quadriga της θεάς Ειρήνης ως σύμβολο ειρήνης. Ένα πολύ γνωστό μοντέρνο μνημείο είναι ο Πύργος στην Alexander plaza. Είναι το πιο ψηλό κτίριο στην πόλη και χτίστηκε για τις ανάγκες της τηλεόρασης. Στην κορυφή του βρίσκεται ένα café-restaurant όπου μπορείτε να καθίσετε και να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης.

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ : ***** Το Βερολίνο έχει άπειρα μουσεία και χρειάζονται πολλές ημέρες για να τα επισκεφτείτε. Αξίζει σίγουρα να πάτε στο νησί των μουσείων ( Museumsinsel ) για να θαυμάσετε το υπέροχο Μουσείο της Περγάμου με τα εκθέματα της Περγάμου, της Μιλήτου και της Εγγύς Ανατολής. Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην ισλαμική τέχνη. *******Το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο στη λεωφόρο Unter den Linden για να δείτε την εξέλιξη της γερμανικής ιστορίας. ****** Αν θέλετε να μάθετε για το Τείχος του Βερολίνου και την Πτώση του, επιβάλλεται να επισκεφτείτε το μουσείο στο παλαιό σημείο ελέγχου Checkpoint Charlie. Το εισιτήριο είχε 12.5 ευρώ όταν το επισκέφτηκα και είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες μέχρι τις 6 το απόγευμα. ******* Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Εβραϊκό Μουσείο (Jewish Museum). Αποτελεί ταυτόχρονα αρχιτεκτονικό κόσμημα και πρότυπο αισθητικής ως προς τον τρόπο προβολής των εκθεμάτων του. Ο αρχιτέκτονας Ντάνιελ Λίμπεσκιντ σχεδίασε ένα σιωπηλό μουσείο. Σκοτεινοί μακρόστενοι διάδρομοι, ένας τσιμεντένιος κήπος-λαβύρινθος και μερικές ιστορίες ανθρώπων που έζησαν τον παραλογισμό.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ : Εάν έχετε χρόνο για μια βόλτα στα περίχωρα του Βερολίνου , επισκεφτείτε το Caputh. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό κοντά στο που περιτριγυρίζεται από πολλές μικρές λίμνες. Εδώ θα δείτε το εξοχικό σπίτι του Αϊνστάιν και ένα μπαρόκ παλάτι.
 









2 σχόλια:

  1. Ωραίες φωτογραφίες και ξενάγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. agapite stathi s'eyxaristo gia to taksidi poy ekana meso ton eikonon sou k ton pliroforion sou . eyxomai pragmatika na episkefto to verolino very soon. !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή