Welcome to my blog

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Πέντε λόγοι για να επισκεφτείτε τη Μύκονο { Five reasons to visit Mykonos }

1   Επίσκεψη στους εμβληματικούς ανεμόμυλους :  Οι ανεμόμυλοι του 16ου αιώνα είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο του νησιού, βρίσκονται στη κορυφή του λόφου και έχουν απίστευτη θέα στη ειδυλλιακή Μικρή Βενετία και την καταγάλανη θάλασσα . Το 1700 το συγκρότημα αριθμούσε 11 μύλους είχε ήδη αναπτυχθεί και λειτουργούσε. Σήμερα από τους εναπομείναντες μύλους σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Μύλος του Γερώνυμου (ιδιωτικός), που λειτουργούσε μέχρι τη δεκαετία του ‘60 και διατηρείται το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του.

2  Ανακαλύψτε τις ιστορικές  εκκλησίες :  Στο νησί της Μυκόνου υπάρχουν 400 εκκλησίες. Κατευθυνθείτε στην περιοχή Κάστρο για να δείτε την Παναγία την Παραπορτιανή , ένα από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία των Κυκλάδων αλλά και του Αιγαίου . Μία από τις ιδιαιτερότητες της εκκλησίας αυτής είναι η στέγαση 5 εκκλησιών στο ίδιο κτίριο . Οι τέσσερις από τις εκκλησίες αυτές βρίσκονται στο ισόγειο ενώ η πέμπτη , η Παναγία η Παραπορτιανή , κάθεται από πάνω τους σαν τρούλος.

3  Επίσκεψη στο ιερό νησί της Δήλου : είναι ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο , θα δείτε θαυμαστά οικοδομήματα , λατρευτικά αγάλματα , ψηφιδωτά και μια υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο.  Το  πιο διάσημο μνημείο στη Δήλο είναι ο εντυπωσιακός  δρόμος με τα  μαρμάρινα λιοντάρια, ο οποίος κατασκευάστηκε τον 7ο  αιώνα π.Χ. από τους Ναξιώτες.

4   Χαλαρώστε στις παραλίες : Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας εννοείται πως θα κολυμπήσετε σε κάποιες από τις πιο ωραίες παραλίες όλου του Αιγαίου , άλλες διάσημες και πολύβουες και άλλες ερημικές . Να ξέρετε στις περισσότερες παραλίες θα βρείτε ταβέρνες, μπαρ και εστιατόρια.

5   Dance to the end of love : Οι νύχτες εδώ είναι γεμάτες από μουσική και χορό, διαλέξτε κάποιο από τα δημοφιλή club του νησιού και αφεθείτε στις μουσικές επιλογές των κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων d-j








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου