Welcome to my blog

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Αντίπαρος : Λαμπερή φυσική ομορφιά και όμορφο κυκλαδίτικο χρώμα

Αφού φτάσαμε στη Πάρο κατευθυνθήκαμε στην Πούντα και με το ferry boat μέσα σε δέκα λεπτά βρεθήκαμε στην Αντίπαρο , ένα όμορφο νησάκι που οι περισσότεροι Έλληνες το έμαθαν μέσα από την βραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ  «Μανταλένα» . Την εποχή που γυρίστηκε η ταινία αρχές της δεκαετίας του ‘60  η Αντίπαρος ήταν ένα νησί παρθένο , χωρίς ηλεκτρικό, τουρισμό και ξενοδοχειακές μονάδες. Τα γυρίσματα της «Μανταλένας» στο νησί (μεγάλο γεγονός για την εποχή εκείνη) ήταν ένα  σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ζωής του τόπου . Εξήντα χρόνια πέρασαν από τότε και η Αντίπαρος έχει αλλάξει ριζικά, διαθέτει πλέον οργανωμένες τουριστικές υποδομές, VIP βίλες , gourmet εστιατόρια , υπέροχες παραλίες (κοσμοπολίτικες και ερημικές) και νυχτερινή ζωή. Ο κεντρικός δρόμος του νησιού που ξεκινά από το λιμάνι , σφύζει από ζωή και οδηγεί στον πιο εμβληματικό τόπο της Αντιπάρου το Κάστρο ένα καλά διατηρημένο ενετικό κάστρο που χρονολογείται από τον 15ο  αιώνα .

Το πιο διάσημο αξιοθέατο στο νησί είναι το Σπήλαιο της Αντιπάρου. Την ημέρα της επίσκεψης μας επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες , όταν μπήκαμε στο εσωτερικό του αισθανθήκαμε  ένα αναζωογονητικό κύμα δροσιάς να μας υποδέχεται ευχάριστα. Έχει βάθος 85 μέτρα και είναι από τα λίγα κατακόρυφα σπήλαια στην Ευρώπη. Οι τεράστιοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες με τα περίεργα σχήματα συγκεντρώνουν την προσοχή των επισκεπτών , ξεχωρίζει ο τεράστιος σταλαγμίτης με το ανθρωπόμορφο σχήμα του. Το 1840 ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας ο Όθωνας επισκέφθηκε το σπήλαιο και χάραξε το όνομα του πάνω σ’ έναν σταλαγμίτη , από τότε η αίθουσα του σπηλαίου ονομάστηκε Βασιλική Αίθουσα. Η πρόσβαση στο σπήλαιο γίνεται είτε οδικώς είτε με καΐκι που κάνει το γύρω του νησιού και αγκυροβολεί στις ακτές (Info: Σπήλαιο Αντιπάρου, τηλ. 22840 61640 , ανοιχτό καθημερινά 10:00-16:00, είσοδος 6 ευρώ Στα νοτιοδυτικά της Αντιπάρου θα συναντήσετε το Δεσποτικό  ένα μικρό ακατοίκητο νησί,  με  βραχώδεις εκτάσεις , παρθένες παραλίες και βαθυγάλαζα νερά  

Οι παραλίες : Παρά το μικρό μέγεθος της, η Αντίπαρος έχει πολλές παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά Ψαραλυκή: Αποτελείται από δύο διαδοχικές παραλίες που είναι από τις πιο γνωστές του νησιού. Είναι οργανωμένες, με beach bar και προσφέρουν τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ Η παραλία του κάμπινγκ από τις πιο γνωστές του νησιού έχει χρυσαφένια άμμο και  ρηχά καταγάλανα νερά Η οικογενειακή ρηχή παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα με τα δέντρα γύρω γύρω να δημιουργούν μια ευχάριστη σκιά για τους λουόμενους Σιφνέικο: είναι η ιδανική παραλία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Αντίπαρο , μόλις λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του νησιού   Σώρος : οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και βαθιά νερά. Εύκολα προσβάσιμη με λεωφορείο από τη Χώρα της Αντιπάρου για όσους δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς .   

Food :  Το gourmet εστιατόριο «Sapou» βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού και ανήκει στον Καβαλιώτη chef Γιάννη  Σαπουντζή . Διεθνείς και ελληνικές  γεύσεις , θαλασσινά πιάτα , ωμοφαγία περί οπής και premium steak σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον με γρήγορο service Στον καπετάν «Πιπίνο» στη παραλία του Αγίου Γεωργίου θα απολαύσετε ποιοτική θαλασσινή κουζίνα , σαργοί, λυθρίνια, φαγκριά, μπαρμπουνάκια , σκαθάρια, λιαστά χταπόδια  όλα  μαστορικά ψημένα , τηλ. κρατήσεων : 22840 21823 δημιουργική ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με τα ντόπια προϊόντα αλλά και τα φρέσκα υλικά θα βρείτε στο καφενέ του Ηλία Elia Kafenes (τηλ: 2284061704) 

 
































 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου