Welcome to my blog

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Καβάλα : Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Τρία  χιλιόμετρα από τον οικισμό των Κρηνίδων στην Καβάλα, στο σύγχρονο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων ο επισκέπτης έχει το προνόμιο του συνδυασμού θερμών ιαματικών νερών και θεραπευτικού πηλού οι θεραπευτικές  ιδιότητες  του οποίου είναι  μοναδικές . Ο Θεραπευτικός πηλός Κρηνίδων είναι  το θερμό γήινο φυσικό υλικό το οποίο προέρχεται από την ανάμιξη ενός ανόργανου στερεού συστατικού, της αργίλου, πλούσιας οργανικής ύλης, και ιαματικού νερού, και το οποίο ασκεί θεραπευτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό που αποδεικνύεται από την πρακτική εμπειρία του παρελθόντος και τη σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση. Ο «θαυματουργός» πηλός λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες  ενδείκνυται  για πολλών ειδών παθήσεις και διαταραχές όπως οι Ρευματολογικές , Γυναικολογικές ,  καρδιοαγγειακές , δερματικές καθώς και για τις παθήσεις  του νευρικού συστήματος .Ο χώρος και οι εγκαταστάσεις της «λάσπης» των Κρηνίδων όπως  την ονόμαζαν παλιά  οι  κάτοικοι της περιοχής ( έτσι την μάθαμε κι εμείς) ήταν σε άθλια κατάσταση ,σκουπίδια , βρωμιά και εγκατάλειψη επικρατούσε παντού ,σήμερα  μετονομάστηκε σε Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων  και ανακαινίστηκε  εκ βάθρων από την  κοινωφελή  επιχείρηση του Δήμου Καβάλας . Αναπλάστηκαν πλήρως  οι δυο πισίνες με φυσικό πηλό, ενώ  προστέθηκε και το πλήρως ανακαινισμένο παλιό χαμάμ που υπήρχε. Το συγκρότημα διαθέτει εστιατόριο , αναψυκτήριο, και καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 100 άτομα, βέβαια υπάρχουν και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή .

Tips : Τα Λασπόλουτρα των Φιλίππων πιστοποιήθηκαν πρόσφατα  από την ανώτερη επιτροπή υγείας , και κατέχουν πλέον  εξέχουσα θέση  στον χάρτη του ιαματικού τουρισμού της Ελλάδος .Είναι  από τις πρώτες ιαματικές πηγές με Αναγνώριση Ιαματικότητας για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία και η μόνη στην Ελλάδα με φυσικό πηλό.

Info : Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων βρίσκεται 17χλμ από την Καβάλα και 3 χλμ από τον οικισμό των Κρηνίδων. Διαθέτει κάμπινγκ με καταλύματα χωρητικότητας 165 ατόμων. Εστιατόριο και αναψυκτήριο.
Περίοδος λειτουργίας: 1 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου
Τηλέφωνο: 2510 516162 , Fax: 2510 518088, Email: info@pilotherapia.gr
 
 

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου