Welcome to my blog

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Λετονία – Riga : Η «Βασίλισσα» της Βαλτικής

Είναι μια  μικροσκοπική χώρα  2,3 εκατομμυρίων κατοίκων, και η πρωτεύουσα της  η Ρίγα, είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Daugava

 

Το ιστορικό κέντρο της Ρίγας  ξεχωρίζει  για την  ιδιαίτερη  αρχιτεκτονική του  σε στυλ  Αρ Νουβό , και  έχει συμπεριληφθεί στη λίστα  των  μνημείων  παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της  UNESCO .

 
Η Ρίγα, είναι μία από τις καθαρότερες πρωτεύουσες  της Ευρώπης , αφού  έχει τις χαμηλότερες εκπομπές  διοξειδίου  του άνθρακα  στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 


Ακολουθώντας τα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς  πόλης  ο επισκέπτης θα θαυμάσει υπέροχα κτίρια  που κάνουν την  Ρίγα ένα αληθινό αρχιτεκτονικό μουσείο. Πολύχρωμες προσόψεις, περίτεχνα διακοσμημένα παράθυρα, γύψινες προσθήκες, αγάλματα και πύργοι φτιάχνουν το σκηνικό. 

 


Μνημείο ελευθερίας στην μνήμη των πεσόντων του πολέμου για την ανεξαρτησία της Λετονίας το 1918-1920. Σήμερα είναι δημοφιλές μέρος για συναντήσεις.
 


Το κτίριο των Μαυροκέφαλων  πρόκειται για μια αρχιτεκτονική κατασκευή που κυριαρχεί το κόκκινο τούβλο, τα αγάλματα, το χρυσό και το μπλε χρώμα, σε αυτόν τον χώρο πραγματοποιούσαν τις συναντήσεις τους οι νεαροί ανύπαντροι έμποροι της Αδελφότητας των Μαυροκέφαλων.

 




 Ένα κτίριο πραγματικό κόσμημα   το κτίριο  των Μαυροκέφαλων 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου