Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΡΤΟ ( ή Οπόρτου) : Η πόλη του κρασιού !!!!!Το Πόρτο είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της  Πορτογαλίας   και ο  Ντόουρο, είναι ο ποταμός που τη διχοτομεί .

Από τη μια πλευρά του βρίσκεται η πόλη με τα εμπορικά της καταστήματα, τα σπίτια με τα πλακάκια στις προσόψεις και τις απλωμένες μπουγάδες. Από την άλλη, η όχθη που ονομάζεται Βίλα Νόβα ντα Γκάια είναι το κέντρο  του κρασιού της πόλης …..
 

 Είναι  αξέχαστη εμπειρία  μια  μίνι  κρουαζιέρα στο ποταμό  Ντόουρο 


Στη σκοτεινή δροσιά   κάποιου  κελαριού  ολοκληρώνει  τη ζύμωση του   το περίφημο κρασί του Πόρτο 

  
To Porto  είναι  χτισμένο πάνω  σε  γρανιτένιους λόφους  με έντονο αρχιτεκτονικό χρώμα των προηγούμενων τριών αιώνων και μεσαιωνική όψη.

  
   
Στο Πόρτο η ιστορία ζει. Είναι αποτυπωμένη στα ρωμαϊκά τείχη, στα μεσαιωνικά λαβυρινθώδη σοκάκια, στα αναγεννησιακά παλάτια, και στα  μπαρόκ κτίριαΈνα παλιό πορτογαλικό ρητό λέει πως η Λισσαβώνα διασκεδάζει και το Πόρτο εργάζεται. Είναι φυσικό. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Βορρά,  ασχολούνται από την αρχαιότητα με την πιο  επίπονη   εργασία  που υπάρχει  την εκμετάλλευση των αμπελιών της  κοιλάδας απ' όπου βγαίνει ένα από τα πιο  φημισμένα  κρασιά  του κόσμου το  πόρτο.
 

 Από το πανέμορφο Πόρτο  καλές  διακοπές σε όλους  , σε όποιο προορισμό κι  αν  επιλέξετε Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου