Welcome to my blog

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

10 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Μόσχα :



10 reasons to visit Moscow
10 raisons de visiter Moscou
10 причин посетить Москву



1  Για να περιπλανηθείτε στην Κόκκινη Πλατεία και να θαυμάσετε τους  υπέροχους τρούλους  της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου . 

2   Να δείτε το  Κρεμλίνο  και τους θησαυρούς που κρύβει μέσα στις αίθουσες του . Από εδώ, ο Ιβάν ο Τρομερός και ο Στάλιν σκορπούσαν τον τρόμο, ο Λένιν εξαπέλυσε τη δικτατορία του προλεταριάτου, ο Χρουστσόφ διεξήγαγε τον ψυχρό πόλεμο, ο Γκορμπατσόφ ξεκίνησε την περεστρόϊκα, και ο Γιέλτσιν ονειρεύτηκε τη νέα Ρωσία.

3   Για να περπατήσετε στον  πολυσύχναστο και πολύβουο πεζόδρομο ulitsa Arbat  μία από τις παλαιότερες περιοχές της Μόσχας  . Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 17ου και 18ου αιώνα καθώς η περιοχή είναι γεμάτη νεοκλασικά κτίρια της εποχής.

4   Για να δείτε τις  «επτά αδελφές»  του Στάλιν ,  είναι οι επτά ουρανοξύστες που διέταξε  ο Στάλιν να χτισθούν σε επτά διαφορετικά σημεία της Μόσχας , σ’εναν  μάλιστα από αυτούς  έμεινα  4 νύχτες αφού  αποτελεί σήμερα το Hotel Ukraine

5   Για να θαυμάσετε  τους υπέροχους σταθμούς του metro που είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα , είναι διακοσμημένοι με πίνακες και γλυπτά Ρώσων  καλλιτεχνών , βιτρό, ογκώδεις πολυελαίους , και τεράστιους καθρέπτες .

6   Για να απολαύσετε την καλύτερη θέα στη πόλη  από την πλατεία Universitskaya στους «Λόφους  των Σπουργιτιών»

7    Ο ναός του Ιησού του Σωτήρος, ο μεγαλύτερος στη Ρωσία  και ένας από τους μεγαλοπρεπέστερους  στον πλανήτη. Το μέγεθός του επιβλητικό καθώς χωράει 10.000 άτομα.

8   Για να δείτε την μεγαλύτερη καμπάνα  του κόσμου  βάρους 220 τόνων  στο καμπαναριό  του  Ιβάν του Τρομερού  ,  είναι ένα διάσημο ορόσημο της Μόσχας .

9   Η γκαλερί  Τρετιακόφ  που βρίσκεται πολύ κοντά στο  ιστορικό πάρκο του Γκόρκυ . Φιλοξενεί  στις αίθουσες της την παγκοσμίως καλύτερη συλλογή  ρωσικών εικόνων .

10   Το γυναικείο μοναστήρι Νοβοντέβιτσι  που  αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο του  16ου -17ου   και δικαίως έχει ενταχθεί στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς  UNESCO . Βέβαια πίσω από τους τοίχους του μοναστηριού  βρίσκεται το πιο  διάσημο νεκροταφείο  του κόσμου , αφού εκεί αναπαύονται μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων των τεχνών και της πολιτικής  όπως : Τσέχοφ,  Αϊνστάϊν, Γκόγκολ, Χρουτσωφ, Μαγακόβσκι, Προκόφιεφ, Στανισλάβσκι και Σοστακόβιτς.

                                                             στάθης  χαρπαντίδης


 


 




 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου