Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ : Το Σπίτι της Άννας Φράνκ ( Anne Frank House)


INFO :  Το  σπίτι  της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ( Prinsengracht 263  στη συνοικία Jordaan ) που σήμερα είναι  Μουσείο  είναι αφιερωμένο στην κοπέλα, που έπεσε θύμα του Ολοκαυτώματος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Η Άννα Φρανκ (Anne Frankhuis)  μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, έζησε για περίπου δυο χρόνια κρυμμένη (από το 1942 έως το 1944) από τους Ναζί σε μυστικά δωμάτια του σπιτιού.  Στην συνέχεια τους κατέδωσαν και η οικογένεια μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου και η Άννα άφησε την τελευταία της πνοή. Μετά το  τέλος  του πολέμου ο πατέρας της  Όττο Φρανκ  που ήταν ο μόνος που επέζησε, επέστρεψε στο Άμστερνταμ και εξέδωσε το βιβλίο-ημερολόγιο της κόρης του που μεταφράστηκε στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου  ενώ έγινε και θεατρικό έργο  . Στο ημερολόγιο της η μικρή  Άννα δίνει μια λεπτομερή περιγραφή της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Το Μουσείο που κάθε χρόνο δέχεται περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες, περιλαμβάνει αρκετά προσωπικά αντικείμενα της Άννας, μέσα από τους χώρους στους οποίους έζησε - πολλοί εκ των οποίων διατηρήθηκαν από την μακάβρια εκείνη εποχή. Εκτίθεται επίσης το προσωπικό ημερολόγιό της.
  


 Το  ημερολόγιο της  Άννα Φράνκ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ :   Για να φτάσετε μέχρι εκεί μπορείτε   να χρησιμοποιήσετε  τα τραμ 13, 14 και 17 ή τα λεωφορεία 170, 172 και 174. Η πιο κοντινή στάση λέγεται «Westermarkt». 

 

 ΩΡΕΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως  τις 9 το βράδυ . Το εισιτήριο στοιχίζει 9 ευρώ για τους ενήλικες και 4,5 ευρώ για παιδιά από 10-17 χρονών. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου