Welcome to my blog

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Η παραλία Ναυάγιο !!!!!!









Info : Η παραλία ναυάγιο, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροπίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος . Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα. Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου «Παναγιώτης» που το 1982 με παράνομο φορτίο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα από την Τουρκία , προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της δημιούργησε το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο. Μέχρι τότε η παραλία ονομαζόταν  Άγιος Γεώργιος 


Πως θα πάτε : Στην παραλία Ναυάγιο θα πάτε μόνο με πλωτό μέσο. Σκάφη κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή σχεδόν από κάθε σημείου του νησιού. Αν θέλετε απλώς ένα πέρασμα για ένα μπανάκι βολεύουν καλύτερα οι ημερήσιες εκδρομές που κάνουν τον γύρο του νησιού και κάνουν μόνο μια στάση στο Ναυάγιο και θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε και άλλα σημεία της Ζακύνθου που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση οδικώς.


Η παραλία από ψηλά: Για όσους θέλουν να θαυμάσουν την παραλία με το ναυάγιο από ψηλά, πρέπει να φτάσουν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που κρέμεται στο κενό, από εκεί θα θαυμάσετε με δέος την πανέμορφη παραλία με το ναυάγιο και τις γύρω απόκρημνες ακτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου