Welcome to my blog

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Regensburg : Η πόλη των αυτοκρατόρων και των βασιλιάδων














 Info: Το Ρέγκενσμπουργκ ( Regensburg)  βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας , στο νοτιότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας . Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια , πάνω από 1.500 προστατευόμενα κτιριακά μνημεία από την UNESCO.
Όσο μεγαλειώδες είναι το ιστορικό κέντρο, αναλόγως πλούσια είναι και η πολιτιστική ζωή του Regensburg. Εδώ ενώνονται τα παραδοσιακά στοιχεία με τα μοντέρνα, με πολλές επιδράσεις από όλο τον κόσμο: Αμέτρητες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις,  συναυλίες από όλο το φάσμα των μουσικών ρευμάτων ,  γιορτές,  εκθέσεις ,  και πολλές άλλες εκδηλώσεις  λαμβάνουν χώρα στους δρόμους του Regensburg .  
  
Tips :  Ονομάζεται  «Historische Wurstküche»  και είναι  «το πιο παλιό  fast-food » στον κόσμο  αφού ψήνει και σερβίρει  ασταμάτητα  από το 1135 μ.χ τα περίφημα λεπτά λουκάνικα του Ρένγκενσμπουργκ   με συνοδεία ξινού  λάχανου τουρσί ,γλυκιάς  σπιτικής  μουστάρδας και χειροποίητου σπιτικού ψωμιού  . Βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης του Regensburg  στη Γερμανία  και στη βάση της πέτρινης γέφυρας (Steinerne Brücke) του ποταμού Δούναβη , όπου τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να καθίσετε έξω στους ξύλινους πάγκους  που διαθέτει  το κατάστημα και να απολαύσετε τα νοστιμότατα λουκάνικα ρεμβάζοντας τα νερά του  Δούναβη  που  κοιλάνε ορμητικά από μπροστά σας . Συνομιλώντας με την Μπρίγκιτε Λάνζινερ  τακτική θαμώνα  του «Historische Wurstküche» μου είπε πως από έγγραφα που βρεθήκαν  έμαθαν  πως το μαγαζί αυτό είχε και δυο διάσημους πελάτες, τον σύνθετη  Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ  και τον νομικό , ποιητή  και πεζογράφο    Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε !!!! (αξίζει να το επισκεφτείτε  για να δοκιμάσετε τις υπέροχες γεύσεις του αλλά θα πρέπει να περιμένετε  υπομονετικά  αρκετή ώρα στην γραμμή αναμονής !!!)   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου